Zupa na zimno z migdałów i czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa na zimno z migdałów i czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały zblanszuj, obierz, wrzuć do blendera.

Krok 2

Czosnek obierz i dodaj do migdałów.

Krok 3

Wlej oliwę i wszystko razem zmiksuj. W trakcie miksowania dolewaj wodę. Dodaj ocet.

Krok 4

Zupę dopraw do smaku, przelej do wazy i mocno schłódź. Najlepiej wstawić ją do lodówki na noc albo co najmniej na 6 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej