
Składniki
350 mililitrów
200 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały zblanszuj, obierz, wrzuć do blendera.
Krok 2
Czosnek obierz i dodaj do migdałów.
Krok 3
Wlej oliwę i wszystko razem zmiksuj. W trakcie miksowania dolewaj wodę. Dodaj ocet.
Krok 4
Zupę dopraw do smaku, przelej do wazy i mocno schłódź. Najlepiej wstawić ją do lodówki na noc albo co najmniej na 6 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej