Zupa na zimno z migdałów i czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa na zimno z migdałów i czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały zblanszuj, obierz, wrzuć do blendera.

Krok 2

Czosnek obierz i dodaj do migdałów.

Krok 3

Wlej oliwę i wszystko razem zmiksuj. W trakcie miksowania dolewaj wodę. Dodaj ocet.

Krok 4

Zupę dopraw do smaku, przelej do wazy i mocno schłódź. Najlepiej wstawić ją do lodówki na noc albo co najmniej na 6 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bułki drożdżowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej