Zupa na zimno z migdałów i czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa na zimno z migdałów i czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały zblanszuj, obierz, wrzuć do blendera.

Krok 2

Czosnek obierz i dodaj do migdałów.

Krok 3

Wlej oliwę i wszystko razem zmiksuj. W trakcie miksowania dolewaj wodę. Dodaj ocet.

Krok 4

Zupę dopraw do smaku, przelej do wazy i mocno schłódź. Najlepiej wstawić ją do lodówki na noc albo co najmniej na 6 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frużelina truskawkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej