Zupa na zimno z migdałów i czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa na zimno z migdałów i czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały zblanszuj, obierz, wrzuć do blendera.

Krok 2

Czosnek obierz i dodaj do migdałów.

Krok 3

Wlej oliwę i wszystko razem zmiksuj. W trakcie miksowania dolewaj wodę. Dodaj ocet.

Krok 4

Zupę dopraw do smaku, przelej do wazy i mocno schłódź. Najlepiej wstawić ją do lodówki na noc albo co najmniej na 6 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa na zimno z migdałów i czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brokuły w cieście
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej