Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

2 sztuki

2 litry

1 sztuka

30 gramów

3 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzątek wymieszać z bulionetkami. Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.

Krok 2

Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, fiksem smażony ryż, formować małe kulki, ugotować na parze.

Krok 3

W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut. Zupę podawać z pulpecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Smażony makaron po chińsku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej