Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

2 sztuki

2 litry

1 sztuka

30 gramów

3 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzątek wymieszać z bulionetkami. Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.

Krok 2

Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, fiksem smażony ryż, formować małe kulki, ugotować na parze.

Krok 3

W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut. Zupę podawać z pulpecikami.

Edyta Chojnowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej