Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

2 sztuki

2 litry

1 sztuka

30 gramów

3 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzątek wymieszać z bulionetkami. Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.

Krok 2

Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, fiksem smażony ryż, formować małe kulki, ugotować na parze.

Krok 3

W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut. Zupę podawać z pulpecikami.

Edyta Chojnowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej