Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

2 sztuki

2 litry

1 sztuka

30 gramów

3 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzątek wymieszać z bulionetkami. Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.

Krok 2

Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, fiksem smażony ryż, formować małe kulki, ugotować na parze.

Krok 3

W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut. Zupę podawać z pulpecikami.

Edyta Chojnowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej