Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami
łatwe
48 osób zapisało

Składniki
400 gramów
250 gramów
2 sztuki
2 litry
1 sztuka
30 gramów
3 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
100 gramów
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzątek wymieszać z bulionetkami. Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.
Krok 2
Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, fiksem smażony ryż, formować małe kulki, ugotować na parze.
Krok 3
W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut. Zupę podawać z pulpecikami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej