Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

2 sztuki

2 litry

1 sztuka

30 gramów

3 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzątek wymieszać z bulionetkami. Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.

Krok 2

Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, fiksem smażony ryż, formować małe kulki, ugotować na parze.

Krok 3

W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut. Zupę podawać z pulpecikami.

Edyta Chojnowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z ciasta filo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej