
Składniki
50 dekagramów
2 sztuki
40 dekagramów
30 dekagramów
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj 2 kostki rosołowe Knorr. Umyj buraki, ugotuj je, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Pokrój kapustę w kostkę, dodaj do bulionu i zagotuj.

Krok 3
Pomidory obierz ze skórki. Pokrój je, podsmaż na oliwie, po czym oprósz mąką i zasmaż do lekkiego zrumienienia.

Krok 4
Pod koniec gotowania kapusty dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Krok 5
Dodaj buraki oraz pomidory, po czym dopraw do smaku. Barszcz z pomidorami gotuj przez 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz z pomidorami
Zastanawiasz się, jaką zupę podać podczas niedzielnego obiadu? Zrób barszcz czerwony z pomidorami! Buraki ugotuj, obierz i zetrzyj na tarce, kapustę pokrój w kostkę, a pomidory podsmaż na oliwie do czasu aż lekko się zarumienią. Pod koniec gotowania kapusty, dodaj do wywaru zawartość torebki barszczu czerwonego oraz buraki i pomidory, a całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Ewentualnie przepis można odrobinę zmodyfikować, np. zamieniając lub dodając niektóre składniki. Oprócz pomidorów, doskonałymi dodatkami do zupy będą botwinka oraz pokruszony ser feta. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak przygotowanej potrawy, dodaj do niej odrobinę octu balsamicznego, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Gotowy barszcz posyp obficie drobno posiekaną natką pietruszki oraz koperkiem, i podawaj razem z porcją kwaśnej śmietany. Zupę możesz serwować zarówno od święta, jak i na co dzień. Pobierz listę składników i przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony z pomidorami.


































