Barszcz z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

40 dekagramów

30 dekagramów

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj 2 kostki rosołowe Knorr. Umyj buraki, ugotuj je, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pokrój kapustę w kostkę, dodaj do bulionu i zagotuj.

Barszcz z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Pomidory obierz ze skórki. Pokrój je, podsmaż na oliwie, po czym oprósz mąką i zasmaż do lekkiego zrumienienia.

Barszcz z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania kapusty dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz z pomidorami - Krok 4

Krok 5

Dodaj buraki oraz pomidory, po czym dopraw do smaku. Barszcz z pomidorami gotuj przez 10 minut.

Barszcz z pomidorami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z pomidoramiBarszcz z pomidorami

Zastanawiasz się, jaką zupę podać podczas niedzielnego obiadu? Zrób barszcz czerwony z pomidorami! Buraki ugotuj, obierz i zetrzyj na tarce, kapustę pokrój w kostkę, a pomidory podsmaż na oliwie do czasu aż lekko się zarumienią. Pod koniec gotowania kapusty, dodaj do wywaru zawartość torebki barszczu czerwonego oraz buraki i pomidory, a całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Ewentualnie przepis można odrobinę zmodyfikować, np. zamieniając lub dodając niektóre składniki. Oprócz pomidorów, doskonałymi dodatkami do zupy będą botwinka oraz pokruszony ser feta. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak przygotowanej potrawy, dodaj do niej odrobinę octu balsamicznego, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Gotowy barszcz posyp obficie drobno posiekaną natką pietruszki oraz koperkiem, i podawaj razem z porcją kwaśnej śmietany. Zupę możesz serwować zarówno od święta, jak i na co dzień. Pobierz listę składników i przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony z pomidorami.