Zupa szczawiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa

Autor: klaudia09

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj wode dodaj rosołki

Krok 2

na rozgrzana patelnie rozpuść masło , delikatnie podsmaż szczaw

Krok 3

do gotującego sie bulionu dodaj podsmażony szczaw

Krok 4

następnie zagotuj

Krok 5

zagęść mąką wymieszaną z wodą , dopraw do smaku solą i kwaskiem cytrynowym

Krok 6

na patelni rozgrzej olej

Krok 7

chleb pokruj w kostke i upiecz grzanki

Krok 8

na teleż połuż grzanki i zalej zupą udekoruj łyżeczka śmietany

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto kawowe z bezami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej