Zupa szczawiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa

Autor: klaudia09

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj wode dodaj rosołki

Krok 2

na rozgrzana patelnie rozpuść masło , delikatnie podsmaż szczaw

Krok 3

do gotującego sie bulionu dodaj podsmażony szczaw

Krok 4

następnie zagotuj

Krok 5

zagęść mąką wymieszaną z wodą , dopraw do smaku solą i kwaskiem cytrynowym

Krok 6

na patelni rozgrzej olej

Krok 7

chleb pokruj w kostke i upiecz grzanki

Krok 8

na teleż połuż grzanki i zalej zupą udekoruj łyżeczka śmietany

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej