
Składniki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj wode dodaj rosołki
Krok 2
na rozgrzana patelnie rozpuść masło , delikatnie podsmaż szczaw
Krok 3
do gotującego sie bulionu dodaj podsmażony szczaw
Krok 4
następnie zagotuj
Krok 5
zagęść mąką wymieszaną z wodą , dopraw do smaku solą i kwaskiem cytrynowym
Krok 6
na patelni rozgrzej olej
Krok 7
chleb pokruj w kostke i upiecz grzanki
Krok 8
na teleż połuż grzanki i zalej zupą udekoruj łyżeczka śmietany
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej