Zupa szczawiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa

Autor: klaudia09

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj wode dodaj rosołki

Krok 2

na rozgrzana patelnie rozpuść masło , delikatnie podsmaż szczaw

Krok 3

do gotującego sie bulionu dodaj podsmażony szczaw

Krok 4

następnie zagotuj

Krok 5

zagęść mąką wymieszaną z wodą , dopraw do smaku solą i kwaskiem cytrynowym

Krok 6

na patelni rozgrzej olej

Krok 7

chleb pokruj w kostke i upiecz grzanki

Krok 8

na teleż połuż grzanki i zalej zupą udekoruj łyżeczka śmietany

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej