Zupa szczawiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa

Autor: klaudia09

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj wode dodaj rosołki

Krok 2

na rozgrzana patelnie rozpuść masło , delikatnie podsmaż szczaw

Krok 3

do gotującego sie bulionu dodaj podsmażony szczaw

Krok 4

następnie zagotuj

Krok 5

zagęść mąką wymieszaną z wodą , dopraw do smaku solą i kwaskiem cytrynowym

Krok 6

na patelni rozgrzej olej

Krok 7

chleb pokruj w kostke i upiecz grzanki

Krok 8

na teleż połuż grzanki i zalej zupą udekoruj łyżeczka śmietany

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej