
Składniki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj wode dodaj rosołki
Krok 2
na rozgrzana patelnie rozpuść masło , delikatnie podsmaż szczaw
Krok 3
do gotującego sie bulionu dodaj podsmażony szczaw
Krok 4
następnie zagotuj
Krok 5
zagęść mąką wymieszaną z wodą , dopraw do smaku solą i kwaskiem cytrynowym
Krok 6
na patelni rozgrzej olej
Krok 7
chleb pokruj w kostke i upiecz grzanki
Krok 8
na teleż połuż grzanki i zalej zupą udekoruj łyżeczka śmietany
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej