
Składniki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj wode dodaj rosołki
Krok 2
na rozgrzana patelnie rozpuść masło , delikatnie podsmaż szczaw
Krok 3
do gotującego sie bulionu dodaj podsmażony szczaw
Krok 4
następnie zagotuj
Krok 5
zagęść mąką wymieszaną z wodą , dopraw do smaku solą i kwaskiem cytrynowym
Krok 6
na patelni rozgrzej olej
Krok 7
chleb pokruj w kostke i upiecz grzanki
Krok 8
na teleż połuż grzanki i zalej zupą udekoruj łyżeczka śmietany
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej