
Składniki
7 sztuk
3 ziarna
3 sztuki
20 dekagramów
15 dekagramów
1 szczypta
0.75 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki żytniej, chleba, połowy posiekanego czosnku i niewielkiej ilości ciepłej wody zrób zakwas.
Krok 2
Wymieszaj i odstaw na 2 - 3 dni.
Krok 3
Boczek i warzywa ugotuj z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Krok 4
Dodaj 0,3 zakwasu, dopraw utartym czosnkiem z solą.
Krok 5
Żur zagęść śmietaną i mąką.
Krok 6
Kiełbasę pokrój w talarki i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej