
Składniki
7 sztuk
3 ziarna
3 sztuki
20 dekagramów
15 dekagramów
1 szczypta
0.75 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki żytniej, chleba, połowy posiekanego czosnku i niewielkiej ilości ciepłej wody zrób zakwas.
Krok 2
Wymieszaj i odstaw na 2 - 3 dni.
Krok 3
Boczek i warzywa ugotuj z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Krok 4
Dodaj 0,3 zakwasu, dopraw utartym czosnkiem z solą.
Krok 5
Żur zagęść śmietaną i mąką.
Krok 6
Kiełbasę pokrój w talarki i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















