
Składniki
7 sztuk
3 ziarna
3 sztuki
20 dekagramów
15 dekagramów
1 szczypta
0.75 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki żytniej, chleba, połowy posiekanego czosnku i niewielkiej ilości ciepłej wody zrób zakwas.
Krok 2
Wymieszaj i odstaw na 2 - 3 dni.
Krok 3
Boczek i warzywa ugotuj z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Krok 4
Dodaj 0,3 zakwasu, dopraw utartym czosnkiem z solą.
Krok 5
Żur zagęść śmietaną i mąką.
Krok 6
Kiełbasę pokrój w talarki i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej