Zupa brokułowa z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z kaszą kuskus

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżeczki

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 mililitrów

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaki, marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy krótko na oliwie. Dodajemy przyprawę czosnek z ziołami prowansalskimi i całość zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min.

Krok 2

W tym czasie brokuła kroimy na mniejsze różyczki. Kalarepę kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do zupy i gotujemy całość kolejne 7-10 minut.

Krok 3

Do ugotowanej, gorącej zupy dodajemy śmietanę, doprawiamy całość solą i pieprzem. Na koniec wsypujemy kaszę i zostawiamy pod przykryciem na ok. 5 minut. Zupę serwujemy gorącą, posypaną posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej