Zupa brokułowa z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z kaszą kuskus

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżeczki

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 mililitrów

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaki, marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy krótko na oliwie. Dodajemy przyprawę czosnek z ziołami prowansalskimi i całość zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min.

Krok 2

W tym czasie brokuła kroimy na mniejsze różyczki. Kalarepę kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do zupy i gotujemy całość kolejne 7-10 minut.

Krok 3

Do ugotowanej, gorącej zupy dodajemy śmietanę, doprawiamy całość solą i pieprzem. Na koniec wsypujemy kaszę i zostawiamy pod przykryciem na ok. 5 minut. Zupę serwujemy gorącą, posypaną posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej