
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
3 łyżeczki
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
200 mililitrów
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaki, marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy krótko na oliwie. Dodajemy przyprawę czosnek z ziołami prowansalskimi i całość zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min.
Krok 2
W tym czasie brokuła kroimy na mniejsze różyczki. Kalarepę kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do zupy i gotujemy całość kolejne 7-10 minut.
Krok 3
Do ugotowanej, gorącej zupy dodajemy śmietanę, doprawiamy całość solą i pieprzem. Na koniec wsypujemy kaszę i zostawiamy pod przykryciem na ok. 5 minut. Zupę serwujemy gorącą, posypaną posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej