Zupa brokułowa z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z kaszą kuskus

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżeczki

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 mililitrów

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaki, marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy krótko na oliwie. Dodajemy przyprawę czosnek z ziołami prowansalskimi i całość zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min.

Krok 2

W tym czasie brokuła kroimy na mniejsze różyczki. Kalarepę kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do zupy i gotujemy całość kolejne 7-10 minut.

Krok 3

Do ugotowanej, gorącej zupy dodajemy śmietanę, doprawiamy całość solą i pieprzem. Na koniec wsypujemy kaszę i zostawiamy pod przykryciem na ok. 5 minut. Zupę serwujemy gorącą, posypaną posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej