
Składniki
2 sztuki
null
4 sztuki
null
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szklanki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Niedobrane ogórki pokrój również w kostkę, dodaj do pomidorów, połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią i oliwą.
Krok 3
Z chleba odkrój skórkę , zalej zimną wodą i odstaw na około 10 minut.
Krok 4
Następnie rozdrobnij na papkę i dodaj do warzyw.
Krok 5
Wlej wodę mineralną, dopraw solą i pieprzem oraz sosem Tabasco, zamieszaj i schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej