Pomidorowy chłodnik z ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy chłodnik z ogórkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

4 sztuki

null

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szklanki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Niedobrane ogórki pokrój również w kostkę, dodaj do pomidorów, połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią i oliwą.

Krok 3

Z chleba odkrój skórkę , zalej zimną wodą i odstaw na około 10 minut.

Krok 4

Następnie rozdrobnij na papkę i dodaj do warzyw.

Krok 5

Wlej wodę mineralną, dopraw solą i pieprzem oraz sosem Tabasco, zamieszaj i schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej