
Składniki
2 sztuki
null
4 sztuki
null
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szklanki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Niedobrane ogórki pokrój również w kostkę, dodaj do pomidorów, połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią i oliwą.
Krok 3
Z chleba odkrój skórkę , zalej zimną wodą i odstaw na około 10 minut.
Krok 4
Następnie rozdrobnij na papkę i dodaj do warzyw.
Krok 5
Wlej wodę mineralną, dopraw solą i pieprzem oraz sosem Tabasco, zamieszaj i schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej