
Składniki
2 sztuki
null
4 sztuki
null
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szklanki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Niedobrane ogórki pokrój również w kostkę, dodaj do pomidorów, połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią i oliwą.
Krok 3
Z chleba odkrój skórkę , zalej zimną wodą i odstaw na około 10 minut.
Krok 4
Następnie rozdrobnij na papkę i dodaj do warzyw.
Krok 5
Wlej wodę mineralną, dopraw solą i pieprzem oraz sosem Tabasco, zamieszaj i schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej