Pomidorowy chłodnik z ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy chłodnik z ogórkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

4 sztuki

null

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szklanki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Niedobrane ogórki pokrój również w kostkę, dodaj do pomidorów, połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią i oliwą.

Krok 3

Z chleba odkrój skórkę , zalej zimną wodą i odstaw na około 10 minut.

Krok 4

Następnie rozdrobnij na papkę i dodaj do warzyw.

Krok 5

Wlej wodę mineralną, dopraw solą i pieprzem oraz sosem Tabasco, zamieszaj i schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy chłodnik z  ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej