
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, a następnie zdejmij skórkę, przekrój na pół i usuń pestki.

Krok 2
Miąższ pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Majonez utrzyj z cukrem i sosem tabasco. Dodaj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr.

Krok 4
Wymieszaj ze śmietaną, ketchupem i pomidorami. Schłódź.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip pomidorowy
Dip na bazie pomidorów świetnie sprawdzi się jako dodatek na przyjęcie – podać możesz go wówczas z chipsami, krakersami, paluszkami, tortillą, nachosami lub paluszkami grissini. Dobrze komponować będzie się także z daniami z grilla, pizzą czy kurczakiem. Główny składnik dipu – pomidory, możesz przyrządzić na różne sposoby. Jeden z nich to sparzenie pomidorów wrzątkiem, usunięcie skórki i pokrojenie w drobną kostkę. Możesz je także udusić i przetrzeć przez sitko, zmiksować surowe lub wykorzystać pomidory z puszki albo przecier pomidorowy. Jeżeli chcesz, by dip był bardziej pikantny, dodaj do niego pikantny ketchup, sos tabasco oraz sos o smaku chili. Orientalnego smaku nada mu natomiast odrobina cynamonu, mielonych goździków, kminu rzymskiego, startego imbiru oraz soku z limonki. Gdy po dodaniu wszystkich składników pomidory w dalszym ciągu będą kwaśne, dopraw je do smaku odrobiną cukru lub miodu. Dip najlepiej podawać odrobinę schłodzony.
























