
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, schłodź i obierz.

Krok 2
Zioła posiekaj, kapary rozdrobnij.

Krok 3
Żółtka utrzyj z musztardą, połową kaparów, pieprzem oraz sokiem, skórką z cytryny oraz Sosem sałatkowym greckim Knorr.

Krok 4
Stopniowo dodawaj oliwę.

Krok 5
Następnie dodaj pozostałe kapary, posiekane zioła i drobniutko pokrojone białka. Schłódź.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip jajeczny
Ugotowane na twardo jajka stanowią znakomitą bazę do przygotowania smacznego dipu. Ich delikatny smak przełamiesz kwaskowatymi kaparami oraz wyrazistą musztardą. Najpierw ugotuj jajka i umieść je w lodowatej wodzie, co ułatwi ich późniejsze obieranie. Świeże zioła – melisę oraz natkę pietruszki – drobno posiekaj, a kapary rozdrobnij. Oddziel żółtka od białek, a potem utrzyj je z musztardą, połową kaparów oraz startą skórką z cytryny. W celu zmiksowania wymienionych składników najlepiej użyć blender ręczny. Do powstałej gęstej pasty dodaj błyskawiczny grecki sos sałatkowy i stopniowo dolewaj oliwę z oliwek. Na koniec połącz z nią pozostałe składniki, czyli: posiekane zioła, pokrojone w drobną kostkę białka oraz resztę kaparów. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki – dip jajeczny najlepiej smakuje lekko schłodzony. Podawaj go jako dodatek do różnego rodzaju przekąsek, np. pokrojonych w słupki warzyw. Możesz także smarować nim świeże pieczywo, grzanki lub krakersy. Przekonaj się, jakie to łatwe.