
Składniki
50 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały upraż na patelni i utłucz w moździerzu. Czosnek posiekaj.

Krok 2
Pomidory sparz, zdejmij skórkę.

Krok 3
Zmiksuj wraz z czosnkiem, migdałami, octem winnym, pieprzem i Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Krok 4
Dodaj stopniowo po łyżeczce oliwy. Schłódź i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip migdałowy
Migdały świetnie sprawdzą się zarówno jako dodatek do deserów lodowych czy pieczonych ciast, jak i dań wytrawnych, m.in. sałatek. Dip migdałowy z tego przepisu stanowi wyborne uzupełnienie kanapek, krakersów i wielu innych słonych przekąsek. Jego przyrządzenie rozpocznij od podprażenia obranych migdałów na suchej patelni – dzięki temu nabiorą wyrazistszego smaku i aromatu. Następnie starannie utłucz je w moździerzu i posiekaj ząbek czosnku. Pomidory obierz ze skórek. Najłatwiej będzie, jeśli wykonasz na nich nacięcia i sparzysz przez krótki czas we wrzątku – zewnętrzna warstwa warzyw będzie wtedy łatwo odchodziła od miąższu. Połącz wszystkie składniki. Dodaj ocet winny, świeżo zmielony pieprz i sos sałatkowy czosnkowy. Zmiksuj całość, stopniowo dolewając oliwę. Dip migdałowy jest gotowy do zaserwowania po krótkim schłodzeniu w lodówce. Gotowy dodatek warto udekorować świeżymi ziołami i podprażonymi migdałami. Wypróbuj przepis i podziel się z nami swoją opinią! Do czego zaserwujesz apetyczny dip?


































