Dip migdałowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

86 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały upraż na patelni i utłucz w moździerzu. Czosnek posiekaj.

Dip migdałowy - Krok 1

Krok 2

Pomidory sparz, zdejmij skórkę.

Dip migdałowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj wraz z czosnkiem, migdałami, octem winnym, pieprzem i Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Dip migdałowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj stopniowo po łyżeczce oliwy. Schłódź i podawaj.

Dip migdałowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip migdałowyDip migdałowy

Migdały świetnie sprawdzą się zarówno jako dodatek do deserów lodowych czy pieczonych ciast, jak i dań wytrawnych, m.in. sałatek. Dip migdałowy z tego przepisu stanowi wyborne uzupełnienie kanapek, krakersów i wielu innych słonych przekąsek. Jego przyrządzenie rozpocznij od podprażenia obranych migdałów na suchej patelni – dzięki temu nabiorą wyrazistszego smaku i aromatu. Następnie starannie utłucz je w moździerzu i posiekaj ząbek czosnku. Pomidory obierz ze skórek. Najłatwiej będzie, jeśli wykonasz na nich nacięcia i sparzysz przez krótki czas we wrzątku – zewnętrzna warstwa warzyw będzie wtedy łatwo odchodziła od miąższu. Połącz wszystkie składniki. Dodaj ocet winny, świeżo zmielony pieprz i sos sałatkowy czosnkowy. Zmiksuj całość, stopniowo dolewając oliwę. Dip migdałowy jest gotowy do zaserwowania po krótkim schłodzeniu w lodówce. Gotowy dodatek warto udekorować świeżymi ziołami i podprażonymi migdałami. Wypróbuj przepis i podziel się z nami swoją opinią! Do czego zaserwujesz apetyczny dip?