Wątróbka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z cukinią

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 łyżeczki

null

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę zmiel, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Obrane marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj wątróbkę, pieczarki, marchewkę, zioła i podlej wodą.

Krok 3

Duś aż wątróbka zmięknie. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z przecierem, wlej do wątróbki i duś kilka minut.

Krok 5

Cukinię umyj , nie obieraj, pokrój w cienkie paski.

Krok 6

Włóż do wrzącej wody, gotuj 2 minuty, odcedź. Podawaj z wątróbką posypane natką pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Śledzie z buraczkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej