
Składniki
0.5 kilograma
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżka
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę zmiel, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 2
Obrane marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj wątróbkę, pieczarki, marchewkę, zioła i podlej wodą.
Krok 3
Duś aż wątróbka zmięknie. Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z przecierem, wlej do wątróbki i duś kilka minut.
Krok 5
Cukinię umyj , nie obieraj, pokrój w cienkie paski.
Krok 6
Włóż do wrzącej wody, gotuj 2 minuty, odcedź. Podawaj z wątróbką posypane natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej