
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1.5 łyżeczki
null
null
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę zmiel, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 2
Obrane marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj wątróbkę, pieczarki, marchewkę, zioła i podlej wodą.
Krok 3
Duś aż wątróbka zmięknie. Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z przecierem, wlej do wątróbki i duś kilka minut.
Krok 5
Cukinię umyj , nie obieraj, pokrój w cienkie paski.
Krok 6
Włóż do wrzącej wody, gotuj 2 minuty, odcedź. Podawaj z wątróbką posypane natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej