Wątróbka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z cukinią

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 łyżeczki

null

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę zmiel, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Obrane marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj wątróbkę, pieczarki, marchewkę, zioła i podlej wodą.

Krok 3

Duś aż wątróbka zmięknie. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z przecierem, wlej do wątróbki i duś kilka minut.

Krok 5

Cukinię umyj , nie obieraj, pokrój w cienkie paski.

Krok 6

Włóż do wrzącej wody, gotuj 2 minuty, odcedź. Podawaj z wątróbką posypane natką pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej