Wątróbka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z cukinią

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę zmiel, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Obrane marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj wątróbkę, pieczarki, marchewkę, zioła i podlej wodą.

Krok 3

Duś aż wątróbka zmięknie. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z przecierem, wlej do wątróbki i duś kilka minut.

Krok 5

Cukinię umyj , nie obieraj, pokrój w cienkie paski.

Krok 6

Włóż do wrzącej wody, gotuj 2 minuty, odcedź. Podawaj z wątróbką posypane natką pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej