Wątróbka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z cukinią

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 łyżeczki

null

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę zmiel, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Obrane marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj wątróbkę, pieczarki, marchewkę, zioła i podlej wodą.

Krok 3

Duś aż wątróbka zmięknie. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z przecierem, wlej do wątróbki i duś kilka minut.

Krok 5

Cukinię umyj , nie obieraj, pokrój w cienkie paski.

Krok 6

Włóż do wrzącej wody, gotuj 2 minuty, odcedź. Podawaj z wątróbką posypane natką pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej