Zapiekane pomidory z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pomidory z jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

150 gramów

0.5 pęczka

150 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pomidory przetnij w poprzek na pół, łyżeczką wydrąż miąższ. Połówki pomidorów ułóż na folii aluminiowej w żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Do pomidorów włóż pokrojoną w paski szynkę. Na wierzch wbij jajko.

Krok 3

Oprósz Mini kostką Czosnek Knorr, pieprzem, oregano, posiekaną natką pietruszki i startym serem żółtym.Piecz 15 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej