Zapiekane pomidory z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pomidory z jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

150 gramów

0.5 pęczka

150 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pomidory przetnij w poprzek na pół, łyżeczką wydrąż miąższ. Połówki pomidorów ułóż na folii aluminiowej w żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Do pomidorów włóż pokrojoną w paski szynkę. Na wierzch wbij jajko.

Krok 3

Oprósz Mini kostką Czosnek Knorr, pieprzem, oregano, posiekaną natką pietruszki i startym serem żółtym.Piecz 15 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej