Zapiekane pomidory z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pomidory z jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

150 gramów

0.5 pęczka

150 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pomidory przetnij w poprzek na pół, łyżeczką wydrąż miąższ. Połówki pomidorów ułóż na folii aluminiowej w żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Do pomidorów włóż pokrojoną w paski szynkę. Na wierzch wbij jajko.

Krok 3

Oprósz Mini kostką Czosnek Knorr, pieprzem, oregano, posiekaną natką pietruszki i startym serem żółtym.Piecz 15 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej