Zapiekane pomidory z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane pomidory z jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

150 gramów

0.5 pęczka

150 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pomidory przetnij w poprzek na pół, łyżeczką wydrąż miąższ. Połówki pomidorów ułóż na folii aluminiowej w żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Do pomidorów włóż pokrojoną w paski szynkę. Na wierzch wbij jajko.

Krok 3

Oprósz Mini kostką Czosnek Knorr, pieprzem, oregano, posiekaną natką pietruszki i startym serem żółtym.Piecz 15 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane pomidory z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wołowina po seczuańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej