Ryż smażony po chińsku z owocami morza
średnie
136 osób zapisało

Składniki
50 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż (w torebce) gotujemy w wodzie w dodatkiem 1 łyżki oleju przez 12 minut. Odcedzamy, wysypujemy z torebki na talerz i czekamy aż przestygnie.
Krok 2
Marchewkę kroimy w słupki, pora w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy marchewkę, smażymy 5 minut, dodajemy owoce morza (mrożone), smażymy kolejne 5 minut i dodajemy pora, smażymy jeszcze 2 minuty.
Krok 3
W międzyczasie na II patelni smażymy rozbełtane jajko.
Krok 4
Do warzyw i owoców morza dodajemy ryż i zalewamy wszystko fix-em Knorr Smażony Ryż po Chińsku rozrobionym z wodą. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 5
Porcje posypujemy pokrojonym szczypiorem z dymki oraz paseczkami smażonego jajka (omletu).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej