Ryż smażony po chińsku z owocami morza
średnie
138 osób zapisało

Składniki
50 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż (w torebce) gotujemy w wodzie w dodatkiem 1 łyżki oleju przez 12 minut. Odcedzamy, wysypujemy z torebki na talerz i czekamy aż przestygnie.
Krok 2
Marchewkę kroimy w słupki, pora w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy marchewkę, smażymy 5 minut, dodajemy owoce morza (mrożone), smażymy kolejne 5 minut i dodajemy pora, smażymy jeszcze 2 minuty.
Krok 3
W międzyczasie na II patelni smażymy rozbełtane jajko.
Krok 4
Do warzyw i owoców morza dodajemy ryż i zalewamy wszystko fix-em Knorr Smażony Ryż po Chińsku rozrobionym z wodą. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 5
Porcje posypujemy pokrojonym szczypiorem z dymki oraz paseczkami smażonego jajka (omletu).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej