Ryż smażony po chińsku z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony po chińsku z owocami morza

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

6

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż (w torebce) gotujemy w wodzie w dodatkiem 1 łyżki oleju przez 12 minut. Odcedzamy, wysypujemy z torebki na talerz i czekamy aż przestygnie.

Krok 2

Marchewkę kroimy w słupki, pora w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy marchewkę, smażymy 5 minut, dodajemy owoce morza (mrożone), smażymy kolejne 5 minut i dodajemy pora, smażymy jeszcze 2 minuty.

Krok 3

W międzyczasie na II patelni smażymy rozbełtane jajko.

Krok 4

Do warzyw i owoców morza dodajemy ryż i zalewamy wszystko fix-em Knorr Smażony Ryż po Chińsku rozrobionym z wodą. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 5

Porcje posypujemy pokrojonym szczypiorem z dymki oraz paseczkami smażonego jajka (omletu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryżotto
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej