Ryż smażony po chińsku z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony po chińsku z owocami morza

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż (w torebce) gotujemy w wodzie w dodatkiem 1 łyżki oleju przez 12 minut. Odcedzamy, wysypujemy z torebki na talerz i czekamy aż przestygnie.

Krok 2

Marchewkę kroimy w słupki, pora w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy marchewkę, smażymy 5 minut, dodajemy owoce morza (mrożone), smażymy kolejne 5 minut i dodajemy pora, smażymy jeszcze 2 minuty.

Krok 3

W międzyczasie na II patelni smażymy rozbełtane jajko.

Krok 4

Do warzyw i owoców morza dodajemy ryż i zalewamy wszystko fix-em Knorr Smażony Ryż po Chińsku rozrobionym z wodą. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 5

Porcje posypujemy pokrojonym szczypiorem z dymki oraz paseczkami smażonego jajka (omletu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej