Ryż smażony po chińsku z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony po chińsku z owocami morza

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

5

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż (w torebce) gotujemy w wodzie w dodatkiem 1 łyżki oleju przez 12 minut. Odcedzamy, wysypujemy z torebki na talerz i czekamy aż przestygnie.

Krok 2

Marchewkę kroimy w słupki, pora w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy marchewkę, smażymy 5 minut, dodajemy owoce morza (mrożone), smażymy kolejne 5 minut i dodajemy pora, smażymy jeszcze 2 minuty.

Krok 3

W międzyczasie na II patelni smażymy rozbełtane jajko.

Krok 4

Do warzyw i owoców morza dodajemy ryż i zalewamy wszystko fix-em Knorr Smażony Ryż po Chińsku rozrobionym z wodą. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 5

Porcje posypujemy pokrojonym szczypiorem z dymki oraz paseczkami smażonego jajka (omletu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony po chińsku z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej