Ryż smażony po chińsku z owocami morza

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

50 mililitrów

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

250 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż (w torebce) gotujemy w wodzie w dodatkiem 1 łyżki oleju przez 12 minut. Odcedzamy, wysypujemy z torebki na talerz i czekamy aż przestygnie.

Krok 2

Marchewkę kroimy w słupki, pora w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucamy marchewkę, smażymy 5 minut, dodajemy owoce morza (mrożone), smażymy kolejne 5 minut i dodajemy pora, smażymy jeszcze 2 minuty.

Krok 3

W międzyczasie na II patelni smażymy rozbełtane jajko.

Krok 4

Do warzyw i owoców morza dodajemy ryż i zalewamy wszystko fix-em Knorr Smażony Ryż po Chińsku rozrobionym z wodą. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 5

Porcje posypujemy pokrojonym szczypiorem z dymki oraz paseczkami smażonego jajka (omletu).

0

Opinie o przepisie

Fix Smażony ryż po chińsku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej