Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
588 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

477 osób wydrukowało

Pobierz pdf

646 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

6 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 łyżki

125 mililitrów

375 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki kurczaka, koncentrat pomidorowy, ryż, zielony groszek oraz rozdrobnione pomidory umieść w rękawie do pieczenia.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wsyp do woreczka i wymieszaj, potrząsając nim lekko.

Krok 3

Wodę oraz wino wlej do woreczka z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i umieść na blasze w nagrzanym do 180 °C piekarniku.

Krok 5

Przed rozpoczęciem pieczenia woreczek nakłuj w 2-3 miejscach, aby powstająca para wydobywała się swobodnie. Całość piecz 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika torebkę rozetnij ostrożnie i wyłóż danie na półmisek. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiemPaella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem

Paella to pochodząca z kuchni hiszpańskiej potrawa, której głównym składnikiem jest ryż. Można przygotować ją na wiele sposobów i z różnymi dodatkami – z tego przepisu dowiesz się, jak przyrządzić wariant z kurczakiem, pomidorami i groszkiem. Takie danie to świetna propozycja na nieco bardziej wykwintną kolację. Na dodatek możesz je przyrządzić z łatwością dzięki gotowej kompozycji przypraw do kurczaka z dołączonym specjalnym woreczkiem. Wystarczy zatem, że wszystkie składniki paelli, czyli kawałki mięsa z kurczaka, ryż basmati, zielony groszek oraz pokrojone suszone pomidory, umieścisz w woreczku. Dodaj do tego przyprawę, koncentrat pomidorowy, a także wytrawne białe wino. Następnie szczelnie zepnij woreczek i nakłuj wykałaczką w kilku miejscach, aby mogła wydostawać się z niego para. Całość umieść na blasze i wstaw do dobrze rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu ostrożnie rozetnij woreczek, a jego zawartość natychmiast wyłóż na talerze i podawaj. Wypróbuj nasz przepis na pyszną i ekspresową paellę.