Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
590 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

478 osób wydrukowało

Pobierz pdf

648 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

6 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 łyżki

125 mililitrów

375 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki kurczaka, koncentrat pomidorowy, ryż, zielony groszek oraz rozdrobnione pomidory umieść w rękawie do pieczenia.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wsyp do woreczka i wymieszaj, potrząsając nim lekko.

Krok 3

Wodę oraz wino wlej do woreczka z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i umieść na blasze w nagrzanym do 180 °C piekarniku.

Krok 5

Przed rozpoczęciem pieczenia woreczek nakłuj w 2-3 miejscach, aby powstająca para wydobywała się swobodnie. Całość piecz 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika torebkę rozetnij ostrożnie i wyłóż danie na półmisek. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiemPaella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem

Paella to pochodząca z kuchni hiszpańskiej potrawa, której głównym składnikiem jest ryż. Można przygotować ją na wiele sposobów i z różnymi dodatkami – z tego przepisu dowiesz się, jak przyrządzić wariant z kurczakiem, pomidorami i groszkiem. Takie danie to świetna propozycja na nieco bardziej wykwintną kolację. Na dodatek możesz je przyrządzić z łatwością dzięki gotowej kompozycji przypraw do kurczaka z dołączonym specjalnym woreczkiem. Wystarczy zatem, że wszystkie składniki paelli, czyli kawałki mięsa z kurczaka, ryż basmati, zielony groszek oraz pokrojone suszone pomidory, umieścisz w woreczku. Dodaj do tego przyprawę, koncentrat pomidorowy, a także wytrawne białe wino. Następnie szczelnie zepnij woreczek i nakłuj wykałaczką w kilku miejscach, aby mogła wydostawać się z niego para. Całość umieść na blasze i wstaw do dobrze rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu ostrożnie rozetnij woreczek, a jego zawartość natychmiast wyłóż na talerze i podawaj. Wypróbuj nasz przepis na pyszną i ekspresową paellę.