
Składniki
2 łyżki
2 ziarna
2 sztuki
3 sztuki
200 gramów
1 sztuka
null
1 łyżeczka
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na łyżkę gorącego oleju wrzuć ryż, podsmaż i zalej wodą tak aby przykryła ponad centymetr powierzchnię ryżu.
Krok 3
Na drugą rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć oczyszczone krewetki oraz posiekaną papryczkę i podsmaż.
Krok 4
Następnie wbij jajka i zacznij mieszać.
Krok 6
Kiedy jajka się zetną, dodaj ryż oraz wlej Fix. Wszystko wymieszaj i zagotuj. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia, a następnie dorzuć wszystkie przyprawy (oprócz świeżej kolendry) i gotuj powoli, aż ryż będzie miękki, a cała woda wyparuje. Przykryj ryż i odstaw na 10 minut. W czasie gotowania nie mieszaj ryżu.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 50ml wody.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej