Makaron z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Krewetki oczyść i umyj. Cebulę pokrój na piórka, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i czosnek i zeszklij.

Krok 3

Dodaj krewetki, sos sojowy, paprykę, curry oraz cukier. Wszystko wymieszaj i smaż przez 5 minut

Krok 4

Wrzuć odsączony makaron. Smaż jeszcze przez 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej