
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Krewetki oczyść i umyj. Cebulę pokrój na piórka, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i czosnek i zeszklij.
Krok 3
Dodaj krewetki, sos sojowy, paprykę, curry oraz cukier. Wszystko wymieszaj i smaż przez 5 minut
Krok 4
Wrzuć odsączony makaron. Smaż jeszcze przez 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej