
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Krewetki oczyść i umyj. Cebulę pokrój na piórka, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i czosnek i zeszklij.
Krok 3
Dodaj krewetki, sos sojowy, paprykę, curry oraz cukier. Wszystko wymieszaj i smaż przez 5 minut
Krok 4
Wrzuć odsączony makaron. Smaż jeszcze przez 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej