Makaron z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Krewetki oczyść i umyj. Cebulę pokrój na piórka, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i czosnek i zeszklij.

Krok 3

Dodaj krewetki, sos sojowy, paprykę, curry oraz cukier. Wszystko wymieszaj i smaż przez 5 minut

Krok 4

Wrzuć odsączony makaron. Smaż jeszcze przez 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hiszpańska zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej