Mac’n cheese z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n cheese z chorizo

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

100 gramów

200 gramów

130 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmaż chorizo pokrojone w grubą kostkę. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodaj cebulę i czosnek. Całość smaż aż cebula się zeszkli. Usuń nadmiar tłuszczu.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser i podsmażone chorizo z cebulą – całość dokładnie wymieszaj.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 3

Krok 4

Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz z wierzchu bułką tartą i zapiecz w 180°C przez około 8-10 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do makaronu można też dodać garść swoich ulubionych orzeszków – będzie bardziej chrupało.  Najlepiej wcześniej upraż je na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej