Mac’n cheese z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n cheese z chorizo

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

100 gramów

200 gramów

130 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmaż chorizo pokrojone w grubą kostkę. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodaj cebulę i czosnek. Całość smaż aż cebula się zeszkli. Usuń nadmiar tłuszczu.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser i podsmażone chorizo z cebulą – całość dokładnie wymieszaj.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 3

Krok 4

Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz z wierzchu bułką tartą i zapiecz w 180°C przez około 8-10 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do makaronu można też dodać garść swoich ulubionych orzeszków – będzie bardziej chrupało.  Najlepiej wcześniej upraż je na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej