
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
50 gramów
100 gramów
200 gramów
130 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmaż chorizo pokrojone w grubą kostkę. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodaj cebulę i czosnek. Całość smaż aż cebula się zeszkli. Usuń nadmiar tłuszczu.

Krok 2
Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Krok 3
Wszystko razem zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser i podsmażone chorizo z cebulą – całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz z wierzchu bułką tartą i zapiecz w 180°C przez około 8-10 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Do makaronu można też dodać garść swoich ulubionych orzeszków – będzie bardziej chrupało. Najlepiej wcześniej upraż je na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





















