Mac’n cheese z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n cheese z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

100 gramów

200 gramów

130 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmaż chorizo pokrojone w grubą kostkę. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodaj cebulę i czosnek. Całość smaż aż cebula się zeszkli. Usuń nadmiar tłuszczu.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac’n Cheese.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser i podsmażone chorizo z cebulą – całość dokładnie wymieszaj.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 3

Krok 4

Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz z wierzchu bułką tartą i zapiecz w 180°C przez około 8-10 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Mac’n cheese z chorizo  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do makaronu można też dodać garść swoich ulubionych orzeszków – będzie bardziej chrupało.  Najlepiej wcześniej upraż je na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n cheese z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej