Extra ostra lasagne z grillowaną papryką
łatwe
52 osoby zapisały
Składniki
9 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
400 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
6 łyżek
1 łyżka
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, smaż do momentu, gdy nabierze złotego koloru. Następnie wlej pomidory i dodaj Spaghetti Bolognese Knorr.
Krok 2
Do mięsnego sosu dodaj posiekaną papryczkę chilli i gotuj 3 minuty.
Krok 3
Z papryk wytnij gniazda a następnie pokrój w kawałki i zamarynuj w oliwie i posiekanym czosnku. Tak przygotowane warzywa grilluj na grillowej patelni.
Krok 4
Spód naczynia żaroodpornego posmaruj równomiernie połową śmietany i włóż 3 płaty makaronu. Następnie wyłóż połowę mięsnego sosu, oraz połowę zgrillowanej papryki. Czynność tę powtórz raz.
Krok 5
Pozostałą śmietanę wymieszaj z tabasco kminkiem, papryką wędzoną oraz startym serem. Następnie wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 35 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Extra ostra lasagne z grillowaną papryką
Chcesz przyrządzić smaczne i pikantne danie? Dobrym rozwiązaniem będzie ostra lasagne z grillowaną papryką. Farsz zrobisz z mięsa wołowego (jeśli chcesz użyj wieprzowiny, będzie równie dobra), przysmażając je na rozgrzanym tłuszczu, aż do uzyskania złocistego koloru. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodaj pomidory: sprawdzą się świeże lub w puszcze, a następnie wkrój papryczkę chili (możesz wykorzystać jalapeno). Pozostałe papryki: zielone, czerwone i żółte, smaż na małym ogniu, uważając żeby się nie przypaliły. Jeśli chcesz, by płaty makaronu były bardziej miękkie, włóż je do osolonej wody i gotuj przez krótki czas. Następnie wyłóż wcześniej przyrządzonym farszem. Wymieszaj śmietanę, kminek, ser (zamiast rekomendowanego możesz użyć cheddara) oraz kilka kropel tabasco. Dodaj je na górną warstwę potrawy i wstaw do piekarnika. Tak przygotowane danie podawaj na ciepło, udekorowane listkami świeżej bazylii lub tymianku. Jeśli zostanie Ci trochę dania, nie przejmuj się – lasagne na drugi dzień smakuje równie dobrze. Smacznego!