Extra ostra lasagne z grillowaną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Extra ostra lasagne z grillowaną papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

400 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

6 łyżek

1 łyżka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, smaż do momentu, gdy nabierze złotego koloru. Następnie wlej pomidory i dodaj Spaghetti Bolognese Knorr.

Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - Krok 1

Krok 2

Do mięsnego sosu dodaj posiekaną papryczkę chilli i gotuj 3 minuty.

Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - Krok 2

Krok 3

Z papryk wytnij gniazda a następnie pokrój w kawałki i zamarynuj w oliwie i posiekanym czosnku. Tak przygotowane warzywa grilluj na grillowej patelni.

Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - Krok 3

Krok 4

Spód naczynia żaroodpornego posmaruj równomiernie połową śmietany i włóż 3 płaty makaronu. Następnie wyłóż połowę mięsnego sosu, oraz połowę zgrillowanej papryki. Czynność tę powtórz raz.

Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - Krok 4

Krok 5

Pozostałą śmietanę wymieszaj z tabasco kminkiem, papryką wędzoną oraz startym serem. Następnie wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 35 min.

Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Extra ostra lasagne z grillowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Extra ostra lasagne z grillowaną paprykąExtra ostra lasagne z grillowaną papryką

Chcesz przyrządzić smaczne i pikantne danie? Dobrym rozwiązaniem będzie ostra lasagne z grillowaną papryką. Farsz zrobisz z mięsa wołowego (jeśli chcesz użyj wieprzowiny, będzie równie dobra), przysmażając je na rozgrzanym tłuszczu, aż do uzyskania złocistego koloru. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodaj pomidory: sprawdzą się świeże lub w puszcze, a następnie wkrój papryczkę chili (możesz wykorzystać jalapeno). Pozostałe papryki: zielone, czerwone i żółte, smaż na małym ogniu, uważając żeby się nie przypaliły. Jeśli chcesz, by płaty makaronu były bardziej miękkie, włóż je do osolonej wody i gotuj przez krótki czas. Następnie wyłóż wcześniej przyrządzonym farszem. Wymieszaj śmietanę, kminek, ser (zamiast rekomendowanego możesz użyć cheddara) oraz kilka kropel tabasco. Dodaj je na górną warstwę potrawy i wstaw do piekarnika. Tak przygotowane danie podawaj na ciepło, udekorowane listkami świeżej bazylii lub tymianku. Jeśli zostanie Ci trochę dania, nie przejmuj się – lasagne na drugi dzień smakuje równie dobrze. Smacznego!