Lasagne katańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne katańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

4 sztuki

null

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

50 gramów

3 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój i usmaż na oleju.

Krok 2

Czosnek i szalotki drobno posiekaj, dodaj do miękkiej papryki.

Krok 3

Pomidory obierz, wybierz z nich pestki, po czym dołóż do duszenia.

Krok 4

Anchois utrzyj dodaj do dania, dodaj kapary i oliwki.

Krok 5

Ugotuj makaron, a następnie odcedź, włóż do sosu i posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej