Składniki
125 gramów
4 sztuki
null
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
50 gramów
3 sztuki
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój i usmaż na oleju.
Krok 2
Czosnek i szalotki drobno posiekaj, dodaj do miękkiej papryki.
Krok 3
Pomidory obierz, wybierz z nich pestki, po czym dołóż do duszenia.
Krok 4
Anchois utrzyj dodaj do dania, dodaj kapary i oliwki.
Krok 5
Ugotuj makaron, a następnie odcedź, włóż do sosu i posyp zieloną pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej