
Składniki
125 gramów
4 sztuki
null
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
50 gramów
3 sztuki
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój i usmaż na oleju.
Krok 2
Czosnek i szalotki drobno posiekaj, dodaj do miękkiej papryki.
Krok 3
Pomidory obierz, wybierz z nich pestki, po czym dołóż do duszenia.
Krok 4
Anchois utrzyj dodaj do dania, dodaj kapary i oliwki.
Krok 5
Ugotuj makaron, a następnie odcedź, włóż do sosu i posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej