Lasagne katańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

40

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

4 sztuki

null

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

50 gramów

3 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój i usmaż na oleju.

Krok 2

Czosnek i szalotki drobno posiekaj, dodaj do miękkiej papryki.

Krok 3

Pomidory obierz, wybierz z nich pestki, po czym dołóż do duszenia.

Krok 4

Anchois utrzyj dodaj do dania, dodaj kapary i oliwki.

Krok 5

Ugotuj makaron, a następnie odcedź, włóż do sosu i posyp zieloną pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej