Lasagne katańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne katańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

4 sztuki

null

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

50 gramów

3 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój i usmaż na oleju.

Krok 2

Czosnek i szalotki drobno posiekaj, dodaj do miękkiej papryki.

Krok 3

Pomidory obierz, wybierz z nich pestki, po czym dołóż do duszenia.

Krok 4

Anchois utrzyj dodaj do dania, dodaj kapary i oliwki.

Krok 5

Ugotuj makaron, a następnie odcedź, włóż do sosu i posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne katańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Surówka a la Coleslaw
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej