Lasagne z wątróbką i parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z wątróbką i parówkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

25 gramów

6 sztuk

50 gramów

3 łyżki

350 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki i parówki pokrój w paski i przysmaż na maśle.

Krok 2

Ugotuj makaron, a następnie odcedź, dodaj 2 łyżki oleju i wymieszaj.

Krok 3

Ułóż warstwami w naczyniu do zapiekania: makaron, pokrojone parówki i wątróbki, sos pomidorowy, znowu makaron itd.

Krok 4

Następnie zalej sosem i piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z wątróbką i parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z wątróbką i parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z wątróbką i parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z wątróbką i parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z wątróbką i parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z wątróbką i parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z wątróbką i parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z wątróbką i parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tagliatelle ze szpinakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej