Składniki
3 łyżki
null
25 gramów
6 sztuk
50 gramów
3 łyżki
350 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbki i parówki pokrój w paski i przysmaż na maśle.
Krok 2
Ugotuj makaron, a następnie odcedź, dodaj 2 łyżki oleju i wymieszaj.
Krok 3
Ułóż warstwami w naczyniu do zapiekania: makaron, pokrojone parówki i wątróbki, sos pomidorowy, znowu makaron itd.
Krok 4
Następnie zalej sosem i piecz około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej