PRZEPISY.PL

Lasagne ze szpinakiem

  • 0
  • 6
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • przecier pomidorowy2 łyżki
  • olej
  • pomidor1 szt
  • pieprz
  • śmietana1.5 łyżki
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • ser feta0.7 opak
  • oregano
  • mąka1 łyżka
  • ząbki czosnku3 szt
  • masło1 łyżeczka
  • Rosół z kury Knorr
    1.5 szklanki
  • żółty ser300 g
  • szynka150 g
  • mrożony szpinak1 opak
  • sos:
  • płaty makaronu lasagne10 szt
  • Krok 1

    Na ciepły olej dodaj rozmrożony szpinak i chwilkę przesmaż, po ok. 5 minutach dodaj fetę, dokładnie wszystko wymieszaj, dodaj także przeciśnięte 3 ząbki czosnku oraz sól i pieprz, wszystko wymieszaj i jeszcze chwilę przesmaż.
  • Krok 2

    Przygotuj sos. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Wrzuć cebulę na rozgrzany olej i zeszklij.
  • Krok 3

    Następnie dodaj bulion Knorr, wymieszaj z przecierem pomidorowym i chwilę gotuj.
  • Krok 4

    Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do gorącego sosu, wymieszaj, dodaj przyprawy i czosnek.
  • Krok 5

    Szynkę pokrój w kostkę.
  • Krok 6

    Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układać kolejno płaty lasagne, szpinak, szynkę, żółty ser i sos, aż do wyczerpania składników. Na samą górę ułóż kilka plastrów pomidora i posyp bazylią. Zapiekaj ok. 35 minut pod przykryciem w 190 stopniach. Podawaj lekko ostudzoną.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1595
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
26
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Łatwe
78
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
91
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe