
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
6 łyżek
100 gramów
150 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opakowanie ciasta francuskiego wyjąć wcześniej z lodówki, by ciast nie kruszyło się.
Krok 2
Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć. Ciasto przekroić wzdłuż dłuższego boku na trójkąty. Naspnie ciasno zwijamy. Układamy na blaszce do pieczenia i z wierzchu smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Krok 3
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni około 15-18 minut aż do zarumienienia wierzchu. Gotowe studzimy.
Krok 4
Ostudzone rogaliki przekrawamy wzdłuż i smarujemy majonezem. Nakładamy kila liści rukoli, szynkę i pomidorki. Przykrywamy drugą cześćią rogalika i spinamy wykałaczką. Gotowe kanapeczki przechowujemy w lodówce. Smcznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej