Croissant z szynką i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Croissant z szynką i rukolą

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

6 łyżek

100 gramów

150 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opakowanie ciasta francuskiego wyjąć wcześniej z lodówki, by ciast nie kruszyło się.

Krok 2

Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć. Ciasto przekroić wzdłuż dłuższego boku na trójkąty. Naspnie ciasno zwijamy. Układamy na blaszce do pieczenia i z wierzchu smarujemy roztrzepanym żółtkiem.

Krok 3

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni około 15-18 minut aż do zarumienienia wierzchu. Gotowe studzimy.

Krok 4

Ostudzone rogaliki przekrawamy wzdłuż i smarujemy majonezem. Nakładamy kila liści rukoli, szynkę i pomidorki. Przykrywamy drugą cześćią rogalika i spinamy wykałaczką. Gotowe kanapeczki przechowujemy w lodówce. Smcznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Croissant z szynką i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Croissant z szynką i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Croissant z szynką i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Croissant z szynką i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Croissant z szynką i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Croissant z szynką i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Croissant z szynką i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Croissant z szynką i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej