Lasagne z mięsem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z mięsem i szpinakiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmażyć z sosem pomidorowym.

Krok 2

Szpinak podsmażyć z czosnkiem, jogurtem. Odparować nadmiar płynu.

Krok 3

Układac w naczyniu warstwy: Makaron, sos mięsny, makaron, szpinak, makaron, ser. Zapiekać około 40 minut, aż makaron będzie miękki, a ser się przypiecze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej