Kula Mac’n cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kula Mac’n cheese

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

220 gramów

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr.

Kula Mac’n cheese - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser, a całość dokładnie wymieszaj.

Kula Mac’n cheese - Krok 2

Krok 3

Pozostaw makaron z serem do ostygnięcia i aż wszystkie składniki się ze sobą połączą.

Kula Mac’n cheese - Krok 3

Krok 4

Gdy makaron z serem w całości ostygnie, użyj łyżki do lodów lub zwykłej łyżki do nabrania porcji i odmierzenia odpowiedniego rozmiaru. Z tak przygotowanego farszu ulep w rękach jednolite kulki.

Kula Mac’n cheese - Krok 4

Krok 5

Kulki makaronu z serem panieruj w roztrzepanym jajku z ulubionymi przyprawami, a następnie w bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu do czasu aż zrobią się złociste z każdej strony. I gotowe!

Kula Mac’n cheese - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po ostygnięciu farszu, makaron z serem najlepiej schować ok godzinę do lodówki, by wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły, przed smażeniem na głębokim tłuszczu. A tak zrobione kulki możecie podawać z ulubionymi sosami, będą hitem każdej imprezy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej