Kula Mac’n cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kula Mac’n cheese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

220 gramów

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr.

Kula Mac’n cheese - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser, a całość dokładnie wymieszaj.

Kula Mac’n cheese - Krok 2

Krok 3

Pozostaw makaron z serem do ostygnięcia i aż wszystkie składniki się ze sobą połączą.

Kula Mac’n cheese - Krok 3

Krok 4

Gdy makaron z serem w całości ostygnie, użyj łyżki do lodów lub zwykłej łyżki do nabrania porcji i odmierzenia odpowiedniego rozmiaru. Z tak przygotowanego farszu ulep w rękach jednolite kulki.

Kula Mac’n cheese - Krok 4

Krok 5

Kulki makaronu z serem panieruj w roztrzepanym jajku z ulubionymi przyprawami, a następnie w bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu do czasu aż zrobią się złociste z każdej strony. I gotowe!

Kula Mac’n cheese - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po ostygnięciu farszu, makaron z serem najlepiej schować ok godzinę do lodówki, by wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły, przed smażeniem na głębokim tłuszczu. A tak zrobione kulki możecie podawać z ulubionymi sosami, będą hitem każdej imprezy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kula Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej