Makaron po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

103 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

150 mililitrów

500 mililitrów

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę pokrój w paski i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodaj fasolkę pokrojoną w 3 cm kawałki.

Krok 3

Teraz wlej wodę i mleko. Dodaj makaron z opakowania Nudle Knorr.

Krok 4

Potrawę dopraw przyprawą z opakowania Nudle Knorr oraz zieloną pastą curry. Gotuj, aż sos zgęstnieje i makaron będzie miękki. Podawaj udekorowany świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron po tajsku Makaron po tajsku

Inspirując się egzotyczną kuchnią tajską, przyrządzisz na obiad oryginalne danie z makaronem i kurczakiem. Intensywny smak, charakterystyczny dla orientalnych potraw, uzyskasz dzięki zielonej paście curry, zawierającej takie składniki jak: trawa cytrynowa, zielona papryczka chili oraz przyprawa galangal. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia filetu z piersi kurczaka oraz czerwonej cebuli w wąskie paski. Podsmaż je na dobrze rozgrzanym oleju, a po chwili dodaj do nich pokrojoną w kawałki zieloną fasolkę szparagową. Zawartość patelni zalej wodą i mlekiem – możesz użyć mleczka kokosowego, którego smak będzie idealnie komponował się w tajskim daniu. Do sosu dodaj błyskawiczny makaron oraz pastę curry. Całość wymieszaj i gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a makaron będzie odpowiednio miękki. Na koniec skrop wszystko sokiem wyciśniętym z limonki. Danie serwuj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane posiekanymi listkami świeżej kolendry. Poznaj smaki azjatyckiej kuchni dzięki naszemu przepisowi na makaron po tajsku.