
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
150 mililitrów
500 mililitrów
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cebulę pokrój w paski i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj fasolkę pokrojoną w 3 cm kawałki.
Krok 3
Teraz wlej wodę i mleko. Dodaj makaron z opakowania Nudle Knorr.
Krok 4
Potrawę dopraw przyprawą z opakowania Nudle Knorr oraz zieloną pastą curry. Gotuj, aż sos zgęstnieje i makaron będzie miękki. Podawaj udekorowany świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron po tajsku
Inspirując się egzotyczną kuchnią tajską, przyrządzisz na obiad oryginalne danie z makaronem i kurczakiem. Intensywny smak, charakterystyczny dla orientalnych potraw, uzyskasz dzięki zielonej paście curry, zawierającej takie składniki jak: trawa cytrynowa, zielona papryczka chili oraz przyprawa galangal. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia filetu z piersi kurczaka oraz czerwonej cebuli w wąskie paski. Podsmaż je na dobrze rozgrzanym oleju, a po chwili dodaj do nich pokrojoną w kawałki zieloną fasolkę szparagową. Zawartość patelni zalej wodą i mlekiem – możesz użyć mleczka kokosowego, którego smak będzie idealnie komponował się w tajskim daniu. Do sosu dodaj błyskawiczny makaron oraz pastę curry. Całość wymieszaj i gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a makaron będzie odpowiednio miękki. Na koniec skrop wszystko sokiem wyciśniętym z limonki. Danie serwuj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane posiekanymi listkami świeżej kolendry. Poznaj smaki azjatyckiej kuchni dzięki naszemu przepisowi na makaron po tajsku.






























