Makaron po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

104 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

150 mililitrów

500 mililitrów

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę pokrój w paski i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodaj fasolkę pokrojoną w 3 cm kawałki.

Krok 3

Teraz wlej wodę i mleko. Dodaj makaron z opakowania Nudle Knorr.

Krok 4

Potrawę dopraw przyprawą z opakowania Nudle Knorr oraz zieloną pastą curry. Gotuj, aż sos zgęstnieje i makaron będzie miękki. Podawaj udekorowany świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po tajsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron po tajsku Makaron po tajsku

Inspirując się egzotyczną kuchnią tajską, przyrządzisz na obiad oryginalne danie z makaronem i kurczakiem. Intensywny smak, charakterystyczny dla orientalnych potraw, uzyskasz dzięki zielonej paście curry, zawierającej takie składniki jak: trawa cytrynowa, zielona papryczka chili oraz przyprawa galangal. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia filetu z piersi kurczaka oraz czerwonej cebuli w wąskie paski. Podsmaż je na dobrze rozgrzanym oleju, a po chwili dodaj do nich pokrojoną w kawałki zieloną fasolkę szparagową. Zawartość patelni zalej wodą i mlekiem – możesz użyć mleczka kokosowego, którego smak będzie idealnie komponował się w tajskim daniu. Do sosu dodaj błyskawiczny makaron oraz pastę curry. Całość wymieszaj i gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a makaron będzie odpowiednio miękki. Na koniec skrop wszystko sokiem wyciśniętym z limonki. Danie serwuj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane posiekanymi listkami świeżej kolendry. Poznaj smaki azjatyckiej kuchni dzięki naszemu przepisowi na makaron po tajsku.