Penne z cukinią
kurczakiem i ziołowym sosem
łatwe
363 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
10 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę, a cukinię w plastry.
Krok 2
Kurczaka pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę oraz cukinię, smaż chwilę razem. Całość oprósz oregano.
Krok 3
Następnie do smażących się składników wlej śmietanę, dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostkach Knorr. Gotuj kilka minut.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i ponownie zagotuj. Nałóż na talerze, posyp płatkami parmezanu i listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej