Penne z cukinią - makaron i filet z kurczaka: przepis | Przepisy.pl pixel

Penne z cukinią

kurczakiem i ziołowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

258 osób wydrukowało

Pobierz pdf

363 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

10 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę, a cukinię w plastry.

Krok 2

Kurczaka pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę oraz cukinię, smaż chwilę razem. Całość oprósz oregano.

Krok 3

Następnie do smażących się składników wlej śmietanę, dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostkach Knorr. Gotuj kilka minut.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i ponownie zagotuj. Nałóż na talerze, posyp płatkami parmezanu i listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej