Penne z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z cukinią

kurczakiem i ziołowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

10 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę, a cukinię w plastry.

Krok 2

Kurczaka pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę oraz cukinię, smaż chwilę razem. Całość oprósz oregano.

Krok 3

Następnie do smażących się składników wlej śmietanę, dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostkach Knorr. Gotuj kilka minut.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i ponownie zagotuj. Nałóż na talerze, posyp płatkami parmezanu i listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej