Penne z cukinią
kurczakiem i ziołowym sosem
łatwe
364 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
10 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę, a cukinię w plastry.
Krok 2
Kurczaka pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę oraz cukinię, smaż chwilę razem. Całość oprósz oregano.
Krok 3
Następnie do smażących się składników wlej śmietanę, dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostkach Knorr. Gotuj kilka minut.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i ponownie zagotuj. Nałóż na talerze, posyp płatkami parmezanu i listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej