Składniki
200 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną. Dodaj też półtorej szklanki wody.
Krok 2
Kiełbasę i cebulę pokrój w półplastry, podsmaż na patelni. Dodaj surowy makaron. Wlej Fix Knorr i gotuj 6 minut. Aby wzbogacić smak potrawy, dorzuć pokrojoną w kostkę cukinię lub paprykę.
Krok 3
Wszystkie składniki umieść w żaroodpornym naczyniu. Posyp wierzch zapiekanki startym serem i przykryj całość dokładnie folią aluminiową. Piecz w temperaturze 250 °C przez 45 minut. Potem zdejmij folię i piecz dodatkowe 10 minut, aż ser delikatnie się zarumieni.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka makaronowa po bolońsku
Jeśli lubisz łatwe i szybkie do przygotowania dania, zapiekanka makaronowa po bolońsku będzie często gościć na twoim stole. Zaletą tego genialnie prostego, a zarazem wyjątkowo smacznego dania jest to, że jego skład możesz modyfikować w zależności od tego, co znajduje się w twojej lodówce. Jeśli nie masz makaronu penne, użyj makaronu świderki. Również kiełbasę śmiało możesz zastąpić wędzonym boczkiem lub pokrojoną w kostkę piersią z kurczaka. Tym bowiem, co decyduje o wyjątkowym smaku tej zapiekanki jest sos - gęsty, aromatyczny, pachnący typowymi dla kuchni włoskiej ziołami. Polej nim makaron, posyp całość startym żółtym serem i włóż do nagrzanego piekarnika. Ze względu na to, że zapiekanka przyrządzana jest na bazie surowego makaronu, piecz ją pod dobrze przylegającą przykrywką lub folią aluminiową.