Zapiekanka z bakłażana i pomidorów
oraz parmezanu
łatwe
58 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
50 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię z czosnkiem. Całość zagotuj i wystudź.
Krok 2
Bakłażana, pomidory oraz mozzarellę pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Pokrojone składniki wymieszaj w misce razem z sosem a następnie ułóż na przemian w żaroodpornych naczynkach posmarowanych tłuszczem.
Krok 4
Wierzch każdej zapiekanki posyp parmezanem wymieszanym z oregano. Przygotowane zapiekanki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło. Tip: Zamiast świeżych pomidorów możesz również użyć pomidorów suszonych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej































Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

