Zapiekanka z bakłażana i pomidorów
oraz parmezanu
łatwe
58 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
50 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną i wlej na patelnię z czosnkiem. Całość zagotuj i wystudź.
Krok 2
Bakłażana, pomidory oraz mozzarellę pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Pokrojone składniki wymieszaj w misce razem z sosem a następnie ułóż na przemian w żaroodpornych naczynkach posmarowanych tłuszczem.
Krok 4
Wierzch każdej zapiekanki posyp parmezanem wymieszanym z oregano. Przygotowane zapiekanki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło. Tip: Zamiast świeżych pomidorów możesz również użyć pomidorów suszonych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej