Lazania z kapustą i borowikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lazania z kapustą i borowikami

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 sztuki

10 sztuk

40 gramów

1 pęczek

1 sztuka

500 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz przez noc i ugotuj. Odlej wodę i zachowaj.

Krok 2

Do kapusty dodaj pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i duś na niewielkim odniu do miękkości.

Krok 3

Drobno pokrój zarówno grzyby, jak i kapustę. Wymieszaj.

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami płaty lazanii, farsz grzybowo-kapuściany i posiekaną natkę pietruszki. Makaron polewaj wodą z gotowanych borowików.

Krok 5

Zapiekaj ok. 20 min w 180 st. C i podawaj.

Muffinka Muffinka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej