
Składniki
10 sztuk
2 sztuki
10 sztuk
40 gramów
1 pęczek
1 sztuka
500 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz przez noc i ugotuj. Odlej wodę i zachowaj.
Krok 2
Do kapusty dodaj pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i duś na niewielkim odniu do miękkości.
Krok 3
Drobno pokrój zarówno grzyby, jak i kapustę. Wymieszaj.
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami płaty lazanii, farsz grzybowo-kapuściany i posiekaną natkę pietruszki. Makaron polewaj wodą z gotowanych borowików.
Krok 5
Zapiekaj ok. 20 min w 180 st. C i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej