Lazania z kapustą i borowikami

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

8 sztuk

10 sztuk

1 pęczek

2 sztuki

40 gramów

500 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz przez noc i ugotuj. Odlej wodę i zachowaj.

Krok 2

Do kapusty dodaj pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i duś na niewielkim odniu do miękkości.

Krok 3

Drobno pokrój zarówno grzyby, jak i kapustę. Wymieszaj.

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami płaty lazanii, farsz grzybowo-kapuściany i posiekaną natkę pietruszki. Makaron polewaj wodą z gotowanych borowików.

Krok 5

Zapiekaj ok. 20 min w 180 st. C i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej