Lazania z kapustą i borowikami

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

40 gramów

2 sztuki

10 sztuk

10 sztuk

8 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz przez noc i ugotuj. Odlej wodę i zachowaj.

Krok 2

Do kapusty dodaj pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i duś na niewielkim odniu do miękkości.

Krok 3

Drobno pokrój zarówno grzyby, jak i kapustę. Wymieszaj.

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami płaty lazanii, farsz grzybowo-kapuściany i posiekaną natkę pietruszki. Makaron polewaj wodą z gotowanych borowików.

Krok 5

Zapiekaj ok. 20 min w 180 st. C i podawaj.

Muffinka Muffinka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lazania z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miso
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej