
Składniki
6 łyżek
8 łyżek
5 sztuk
3 łyżki
5 sztuk
1 łyżka
18 sztuk
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany przekrój wzdłuż na pół, po czym wydrąż pestki i miękisz.
Krok 2
Wydrąższ oliwki. Pomidory obierz bez pestek.
Krok 3
W moździerzu utrzyj filety, pietruszkę, estragon, wydrążone oliwki i obrane pomidory bez pestek. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Tak przygotowanym farszem nadziej bakłażany, a następnie ułóż je w naczyniu do zapiekania. Polej olejem, przykryj i wstaw na godzinę do piekarnika.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej