
Składniki
60 dekagramów
60 dekagramów
10 dekagramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebule, drobno pokrój i wymieszaj z kapustą oraz cukrem.

Krok 2
Mięso pokrój w drobną kostkę i dopraw Przyprawą do mięs Knorr. Kaszę ugotuj do miękkości według zaleceń producenta.

Krok 3
W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami na przemian kapustę i mięso.

Krok 4
Następnie ułóż warstwę kaszy, a całość podlej niewielką ilością wody.

Krok 5
Zapiekankę estońską piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut i podawaj z ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka estońska
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.