Zapiekanka estońska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

539 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

542 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1085 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

60 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebule, drobno pokrój i wymieszaj z kapustą oraz cukrem.

Zapiekanka estońska - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w drobną kostkę i dopraw Przyprawą do mięs Knorr. Kaszę ugotuj do miękkości według zaleceń producenta.

Zapiekanka estońska - Krok 2

Krok 3

W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami na przemian kapustę i mięso.

Zapiekanka estońska - Krok 3

Krok 4

Następnie ułóż warstwę kaszy, a całość podlej niewielką ilością wody.

Zapiekanka estońska - Krok 4

Krok 5

Zapiekankę estońską piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut i podawaj z ziemniakami.

Zapiekanka estońska - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Mariusz Milczarczyk

    Mariusz Milczarczyk , 09.10.2019

    "Niewielka ilość wody", " średnio nagrzany piekarnik"?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka estońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka estońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka estońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka estońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka estońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka estońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka estońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka estońskaZapiekanka estońska

Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.