Składniki
1 sztuka
11 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
400 gramów
7 sztuk
12 sztuk
300 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przypraw i podsmaż.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i podsmaż razem doprawiając solą i pieprzem.
Krok 3
Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w plasterki.
Krok 4
Układaj tortu warstwami: naleśnik, przecier, mięso mielone, żółty ser, następna warstwa - naleśnik, przecier, pieczarki, żółty ser, kolejna warstwa - naleśnik, przecier, papryka i ogórek, żółty ser.
Krok 5
Kolejne warstwy według smaku i uznania do wyczerpania produktów.
Krok 6
Tort zapiekaj w temperaturze 180 stopni około 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej