Zapiekanka naleśnikowa - tort z naleśników | Przepisy.pl pixel

Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

11 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

400 gramów

7 sztuk

12 sztuk

300 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przypraw i podsmaż.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i podsmaż razem doprawiając solą i pieprzem.

Krok 3

Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w plasterki.

Krok 4

Układaj tortu warstwami: naleśnik, przecier, mięso mielone, żółty ser, następna warstwa - naleśnik, przecier, pieczarki, żółty ser, kolejna warstwa - naleśnik, przecier, papryka i ogórek, żółty ser.

Krok 5

Kolejne warstwy według smaku i uznania do wyczerpania produktów.

Krok 6

Tort zapiekaj w temperaturze 180 stopni około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej