
Składniki
1 sztuka
11 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
400 gramów
7 sztuk
12 sztuk
300 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przypraw i podsmaż.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i podsmaż razem doprawiając solą i pieprzem.
Krok 3
Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w plasterki.
Krok 4
Układaj tortu warstwami: naleśnik, przecier, mięso mielone, żółty ser, następna warstwa - naleśnik, przecier, pieczarki, żółty ser, kolejna warstwa - naleśnik, przecier, papryka i ogórek, żółty ser.
Krok 5
Kolejne warstwy według smaku i uznania do wyczerpania produktów.
Krok 6
Tort zapiekaj w temperaturze 180 stopni około 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej