Zapiekanka naleśnikowa - tort z naleśników | Przepisy.pl pixel

Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

11 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

400 gramów

7 sztuk

12 sztuk

300 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przypraw i podsmaż.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i podsmaż razem doprawiając solą i pieprzem.

Krok 3

Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w plasterki.

Krok 4

Układaj tortu warstwami: naleśnik, przecier, mięso mielone, żółty ser, następna warstwa - naleśnik, przecier, pieczarki, żółty ser, kolejna warstwa - naleśnik, przecier, papryka i ogórek, żółty ser.

Krok 5

Kolejne warstwy według smaku i uznania do wyczerpania produktów.

Krok 6

Tort zapiekaj w temperaturze 180 stopni około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej