Wołowina na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina na szybko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obtocz mięso w mące, dopraw Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

W samowarze rozpuść tłuszcz i usmaż na nim bitki.

Krok 3

Wołowinę pokrój w plastry i rozbij na cieńsze kawałki.

Krok 4

Posiekaj cebulę i dodaj bezpośrednio do samowaru. Całość zalej 2 szklankami wody, po czym zamknij szybkowar i trzymaj w nim potrawę przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej