Składniki
40 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obtocz mięso w mące, dopraw Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
W samowarze rozpuść tłuszcz i usmaż na nim bitki.
Krok 3
Wołowinę pokrój w plastry i rozbij na cieńsze kawałki.
Krok 4
Posiekaj cebulę i dodaj bezpośrednio do samowaru. Całość zalej 2 szklankami wody, po czym zamknij szybkowar i trzymaj w nim potrawę przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej