Składniki
40 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obtocz mięso w mące, dopraw Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
W samowarze rozpuść tłuszcz i usmaż na nim bitki.
Krok 3
Wołowinę pokrój w plastry i rozbij na cieńsze kawałki.
Krok 4
Posiekaj cebulę i dodaj bezpośrednio do samowaru. Całość zalej 2 szklankami wody, po czym zamknij szybkowar i trzymaj w nim potrawę przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej