
Składniki
40 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obtocz mięso w mące, dopraw Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
W samowarze rozpuść tłuszcz i usmaż na nim bitki.
Krok 3
Wołowinę pokrój w plastry i rozbij na cieńsze kawałki.
Krok 4
Posiekaj cebulę i dodaj bezpośrednio do samowaru. Całość zalej 2 szklankami wody, po czym zamknij szybkowar i trzymaj w nim potrawę przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej