Wołowina na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina na szybko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obtocz mięso w mące, dopraw Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

W samowarze rozpuść tłuszcz i usmaż na nim bitki.

Krok 3

Wołowinę pokrój w plastry i rozbij na cieńsze kawałki.

Krok 4

Posiekaj cebulę i dodaj bezpośrednio do samowaru. Całość zalej 2 szklankami wody, po czym zamknij szybkowar i trzymaj w nim potrawę przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej