
Składniki
40 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obtocz mięso w mące, dopraw Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
W samowarze rozpuść tłuszcz i usmaż na nim bitki.
Krok 3
Wołowinę pokrój w plastry i rozbij na cieńsze kawałki.
Krok 4
Posiekaj cebulę i dodaj bezpośrednio do samowaru. Całość zalej 2 szklankami wody, po czym zamknij szybkowar i trzymaj w nim potrawę przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej