Zupa Tom Yum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Tom Yum

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

400 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj warzywa: marchewkę i cukinię pokrój na plasterki, paprykę w paski.

Krok 2

Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany imbir, kostkę czosnkową oraz pastę curry. Przesmaż chwilę i dodaj warzywa. Przesmaż je krótko, aby zachowały chrupkość.

Krok 3

Zalej mlekiem kokosowym, dodaj trawę cytrynową, sos rybny, pieprz, sok z limonki i ew. liście kolendry. Jeśli chcesz możesz dodać bulion warzywny. Zagotuj i gotuj jeszcze przez kilka minut. Dodaj sos sojowy i wymieszaj.

Krok 4

Zupę nalewaj do miseczek, posypuj liśćmi kolendry lub posiekaną dymką. Obok ustawiaj miseczki z ryżem jaśminowym ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej