Zupa Tom Yum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Tom Yum

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

400 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj warzywa: marchewkę i cukinię pokrój na plasterki, paprykę w paski.

Krok 2

Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany imbir, kostkę czosnkową oraz pastę curry. Przesmaż chwilę i dodaj warzywa. Przesmaż je krótko, aby zachowały chrupkość.

Krok 3

Zalej mlekiem kokosowym, dodaj trawę cytrynową, sos rybny, pieprz, sok z limonki i ew. liście kolendry. Jeśli chcesz możesz dodać bulion warzywny. Zagotuj i gotuj jeszcze przez kilka minut. Dodaj sos sojowy i wymieszaj.

Krok 4

Zupę nalewaj do miseczek, posypuj liśćmi kolendry lub posiekaną dymką. Obok ustawiaj miseczki z ryżem jaśminowym ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej