Zupa Tom Yum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Tom Yum

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

400 mililitrów

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj warzywa: marchewkę i cukinię pokrój na plasterki, paprykę w paski.

Krok 2

Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany imbir, kostkę czosnkową oraz pastę curry. Przesmaż chwilę i dodaj warzywa. Przesmaż je krótko, aby zachowały chrupkość.

Krok 3

Zalej mlekiem kokosowym, dodaj trawę cytrynową, sos rybny, pieprz, sok z limonki i ew. liście kolendry. Jeśli chcesz możesz dodać bulion warzywny. Zagotuj i gotuj jeszcze przez kilka minut. Dodaj sos sojowy i wymieszaj.

Krok 4

Zupę nalewaj do miseczek, posypuj liśćmi kolendry lub posiekaną dymką. Obok ustawiaj miseczki z ryżem jaśminowym ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Tom Yum  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej