Zupa krem z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z dyni

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skórki oczyść z pestek. Pokrój w kostkę i włóż do garnka.

Krok 2

Marchew, pietruszkę, ziemniaki, seler obierz, umyj, pokrój w kawałki i włóż do garnka. Dodaj masło. Gotuj 20 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Przypraw do smaku solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową.

Krok 4

Zupę przelej do blendera i zmiksuj na gładki krem. Przelej do garnka. Do blendera dodaj łyżkę wazową zupy oraz natkę pietruszki. Zmiksuj i dodaj do zupy w garnku. Smacznego !

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa brokułowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej