Zupa krem z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z dyni

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skórki oczyść z pestek. Pokrój w kostkę i włóż do garnka.

Krok 2

Marchew, pietruszkę, ziemniaki, seler obierz, umyj, pokrój w kawałki i włóż do garnka. Dodaj masło. Gotuj 20 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Przypraw do smaku solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową.

Krok 4

Zupę przelej do blendera i zmiksuj na gładki krem. Przelej do garnka. Do blendera dodaj łyżkę wazową zupy oraz natkę pietruszki. Zmiksuj i dodaj do zupy w garnku. Smacznego !

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej