
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1.3 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Flaki zagotować i pierwszą wodę odlać!! Następnie do flaków dajemy naszą kość (w moim przypadku wieprzową) i gotujemy.Po zagotowaniu dodajemy kostkę wieprzową lub wołową oraz marchew, pietruszkę seler może być natka selera.
Krok 2
Oraz przyprawy ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy i gotujemy to wszystko do miękkości flaków. W międzyczasie opiekamy na gazie cebulkę i dodajemy ją także do flaków.
Krok 3
Gdy już flaki są miękkie wyciągamy cebulkę i warzywa i seler jeśli był naciowy i zakłócamy mąką i śmietaną. Dodajemy także 1 łyżkę octu i 1 łyżeczkę majeranku i możemy zajadać. SMACZNEGO!!!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej