FLACZKI !!! przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

FLACZKI !!!

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki zagotować i pierwszą wodę odlać!! Następnie do flaków dajemy naszą kość (w moim przypadku wieprzową) i gotujemy.Po zagotowaniu dodajemy kostkę wieprzową lub wołową oraz marchew, pietruszkę seler może być natka selera.

Krok 2

Oraz przyprawy ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy i gotujemy to wszystko do miękkości flaków. W międzyczasie opiekamy na gazie cebulkę i dodajemy ją także do flaków.

Krok 3

Gdy już flaki są miękkie wyciągamy cebulkę i warzywa i seler jeśli był naciowy i zakłócamy mąką i śmietaną. Dodajemy także 1 łyżkę octu i 1 łyżeczkę majeranku i możemy zajadać. SMACZNEGO!!!

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej