FLACZKI !!! przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

FLACZKI !!!

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki zagotować i pierwszą wodę odlać!! Następnie do flaków dajemy naszą kość (w moim przypadku wieprzową) i gotujemy.Po zagotowaniu dodajemy kostkę wieprzową lub wołową oraz marchew, pietruszkę seler może być natka selera.

Krok 2

Oraz przyprawy ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy i gotujemy to wszystko do miękkości flaków. W międzyczasie opiekamy na gazie cebulkę i dodajemy ją także do flaków.

Krok 3

Gdy już flaki są miękkie wyciągamy cebulkę i warzywa i seler jeśli był naciowy i zakłócamy mąką i śmietaną. Dodajemy także 1 łyżkę octu i 1 łyżeczkę majeranku i możemy zajadać. SMACZNEGO!!!

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • FLACZKI !!! - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej