Morszczuk w sosie z korniszonami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

72

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

50 gramów

3 szklanki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

Krok 2

Po chwili dodaj trochę mąki, bulion, musztardę, paprykę, sól, cukier i sok z cytryny. Zmniejsz ogień.

Krok 3

Filety pokrój na spore kawałki i włóż do gotującego się sosu.

Krok 4

Pieczarki pokrój i uduś. Korniszony pokrój w kostkę. Oba składniki dodaj do sosu.

Krok 5

Wlej wino i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk w sosie z korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk w sosie z korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk w sosie z korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk w sosie z korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk w sosie z korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk w sosie z korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk w sosie z korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej