Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
4 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
50 gramów
3 szklanki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Po chwili dodaj trochę mąki, bulion, musztardę, paprykę, sól, cukier i sok z cytryny. Zmniejsz ogień.
Krok 3
Filety pokrój na spore kawałki i włóż do gotującego się sosu.
Krok 4
Pieczarki pokrój i uduś. Korniszony pokrój w kostkę. Oba składniki dodaj do sosu.
Krok 5
Wlej wino i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej