Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
4 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
50 gramów
3 szklanki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Po chwili dodaj trochę mąki, bulion, musztardę, paprykę, sól, cukier i sok z cytryny. Zmniejsz ogień.
Krok 3
Filety pokrój na spore kawałki i włóż do gotującego się sosu.
Krok 4
Pieczarki pokrój i uduś. Korniszony pokrój w kostkę. Oba składniki dodaj do sosu.
Krok 5
Wlej wino i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej