
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
4 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
50 gramów
3 szklanki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Po chwili dodaj trochę mąki, bulion, musztardę, paprykę, sól, cukier i sok z cytryny. Zmniejsz ogień.
Krok 3
Filety pokrój na spore kawałki i włóż do gotującego się sosu.
Krok 4
Pieczarki pokrój i uduś. Korniszony pokrój w kostkę. Oba składniki dodaj do sosu.
Krok 5
Wlej wino i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej