
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
4 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
50 gramów
3 szklanki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Po chwili dodaj trochę mąki, bulion, musztardę, paprykę, sól, cukier i sok z cytryny. Zmniejsz ogień.
Krok 3
Filety pokrój na spore kawałki i włóż do gotującego się sosu.
Krok 4
Pieczarki pokrój i uduś. Korniszony pokrój w kostkę. Oba składniki dodaj do sosu.
Krok 5
Wlej wino i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej