Udka z żółtym serem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z żółtym serem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

15 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

10 dekagramów

10 dekagramów

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udek usuń kości nie naruszając skórki. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat. Włóż do lodówki na 0.5 godziny.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż z cebulą. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami.

Krok 5

Farszem nadziej udka, zepnij wykałaczkami i posyp papryką. Piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej