
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
15 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
10 dekagramów
10 dekagramów
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z udek usuń kości nie naruszając skórki. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat. Włóż do lodówki na 0.5 godziny.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż z cebulą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami.
Krok 5
Farszem nadziej udka, zepnij wykałaczkami i posyp papryką. Piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej