
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
15 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
10 dekagramów
10 dekagramów
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z udek usuń kości nie naruszając skórki. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat. Włóż do lodówki na 0.5 godziny.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż z cebulą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami.
Krok 5
Farszem nadziej udka, zepnij wykałaczkami i posyp papryką. Piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej