Udka z żółtym serem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z żółtym serem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

15 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

10 dekagramów

10 dekagramów

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udek usuń kości nie naruszając skórki. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat. Włóż do lodówki na 0.5 godziny.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż z cebulą. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami.

Krok 5

Farszem nadziej udka, zepnij wykałaczkami i posyp papryką. Piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej