
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
15 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
10 dekagramów
10 dekagramów
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z udek usuń kości nie naruszając skórki. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat. Włóż do lodówki na 0.5 godziny.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż z cebulą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami.
Krok 5
Farszem nadziej udka, zepnij wykałaczkami i posyp papryką. Piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej