
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
15 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
10 dekagramów
10 dekagramów
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z udek usuń kości nie naruszając skórki. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat. Włóż do lodówki na 0.5 godziny.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż z cebulą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami.
Krok 5
Farszem nadziej udka, zepnij wykałaczkami i posyp papryką. Piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































