Udka z żółtym serem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z żółtym serem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

15 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

10 dekagramów

10 dekagramów

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udek usuń kości nie naruszając skórki. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat. Włóż do lodówki na 0.5 godziny.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż z cebulą. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami.

Krok 5

Farszem nadziej udka, zepnij wykałaczkami i posyp papryką. Piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z żółtym serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej