Łosoś saute przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

40 gramów

6 łyżek

4 łyżki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.

Krok 5

Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.

Krok 6

Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej