Łosoś saute

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

6 łyżek

4 łyżki

100 gramów

1 szczypta

40 gramów

1 szczypta

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 1

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 1

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 1

Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.

Krok 1

Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.

Krok 1

Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej