PRZEPISY.PL

Łosoś saute

  • 45
  • 3
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej4 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • cytryna100 g
  • masło40 g
  • sok z cytryny6 łyżek
  • natka pietruszki posiekana4 łyżki
  • łosoś wypatroszony 800 g
    • Krok 1

      Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
    • Krok 2

      Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
    • Krok 3

      Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.
    • Krok 4

      Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.
    • Krok 5

      Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.
    • Krok 6

      Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    579
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    130
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe
    111
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    284
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Średnie