Łosoś saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

40 gramów

6 łyżek

4 łyżki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.

Krok 5

Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.

Krok 6

Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej