Łosoś saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

40 gramów

6 łyżek

4 łyżki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.

Krok 5

Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.

Krok 6

Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej