Łosoś saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

40 gramów

6 łyżek

4 łyżki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Łososia włóż na rozgrzany olej i usmaż z obu stron.

Krok 5

Zlej tłuszcz do naczynia, a do ryby dodaj masło. Podsmaż i przełóż na półmisek.

Krok 6

Cytrynę pokrój w plastry, udekoruj łososia i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej