Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

50 gramów

200 mililitrów

null

3 łyżki

1.5 łyżki

1

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Do kuskusu dodaj curry, oliwę i buraki, wymieszaj, przypraw posiekaną kolendrą, solą i pieprzem.

Krok 3

Przełóż kuskus do nagrzanego garnka i zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię, zagotuj i odstaw z ognia w ciepłe miejsce.

Krok 4

Łososia pokrój w kostkę 2cm, marynuj pół godziny w posiekanej kolendrze, czosnku i soku z cytryny, soli , pieprzu i 5 łyżkach oliwy.

Krok 5

Nabij na gałązki rozmaryny i obsmaż na patelni polewając marynatą.

Krok 6

Jogurt wymieszaj z posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Szpinak smaż na rozgrzanej oliwie oraz maśle z czosnkiem przez 2 minuty.

Krok 7

Wyłóż na talerze a na nim kuskus z buraczkami. Na wierzch połóż szaszłyki z łososia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej