Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
null
2 sztuki
null
50 gramów
200 mililitrów
null
3 łyżki
1.5 łyżki
1
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upieczone buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Do kuskusu dodaj curry, oliwę i buraki, wymieszaj, przypraw posiekaną kolendrą, solą i pieprzem.
Krok 3
Przełóż kuskus do nagrzanego garnka i zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię, zagotuj i odstaw z ognia w ciepłe miejsce.
Krok 4
Łososia pokrój w kostkę 2cm, marynuj pół godziny w posiekanej kolendrze, czosnku i soku z cytryny, soli , pieprzu i 5 łyżkach oliwy.
Krok 5
Nabij na gałązki rozmaryny i obsmaż na patelni polewając marynatą.
Krok 6
Jogurt wymieszaj z posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Szpinak smaż na rozgrzanej oliwie oraz maśle z czosnkiem przez 2 minuty.
Krok 7
Wyłóż na talerze a na nim kuskus z buraczkami. Na wierzch połóż szaszłyki z łososia.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej