Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
null
2 sztuki
null
50 gramów
200 mililitrów
null
3 łyżki
1.5 łyżki
1
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upieczone buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Do kuskusu dodaj curry, oliwę i buraki, wymieszaj, przypraw posiekaną kolendrą, solą i pieprzem.
Krok 3
Przełóż kuskus do nagrzanego garnka i zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię, zagotuj i odstaw z ognia w ciepłe miejsce.
Krok 4
Łososia pokrój w kostkę 2cm, marynuj pół godziny w posiekanej kolendrze, czosnku i soku z cytryny, soli , pieprzu i 5 łyżkach oliwy.
Krok 5
Nabij na gałązki rozmaryny i obsmaż na patelni polewając marynatą.
Krok 6
Jogurt wymieszaj z posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Szpinak smaż na rozgrzanej oliwie oraz maśle z czosnkiem przez 2 minuty.
Krok 7
Wyłóż na talerze a na nim kuskus z buraczkami. Na wierzch połóż szaszłyki z łososia.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej