Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

50 gramów

200 mililitrów

null

3 łyżki

1.5 łyżki

1

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Do kuskusu dodaj curry, oliwę i buraki, wymieszaj, przypraw posiekaną kolendrą, solą i pieprzem.

Krok 3

Przełóż kuskus do nagrzanego garnka i zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię, zagotuj i odstaw z ognia w ciepłe miejsce.

Krok 4

Łososia pokrój w kostkę 2cm, marynuj pół godziny w posiekanej kolendrze, czosnku i soku z cytryny, soli , pieprzu i 5 łyżkach oliwy.

Krok 5

Nabij na gałązki rozmaryny i obsmaż na patelni polewając marynatą.

Krok 6

Jogurt wymieszaj z posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Szpinak smaż na rozgrzanej oliwie oraz maśle z czosnkiem przez 2 minuty.

Krok 7

Wyłóż na talerze a na nim kuskus z buraczkami. Na wierzch połóż szaszłyki z łososia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej