
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
240 gramów
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
400 mililitrów
175 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną w plastry dynię połącz z miodem, posiekaną chili i rozmarynem Knorr. Dokładnie wymieszaj. Kawałki dyni ułóż na pergaminie, piecz w 190 °C ok. 15 min.
Krok 2
Papryki zawiń w folię aluminiową i piecz z dynią ok. 20-25 minut. Paprykę wystudź, obierz, usuń pestki i pokrój w paseczki. Po upieczeniu dynię pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Kuskus zalej gotującym się bulionem ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy. Przykryj i odstaw na 5-8 minut, by kasza wchłonęła bulion i stała się miękka. W misce wymieszaj kuskus z pozostałymi składnikami. Podawaj do grillowanego lub duszonego mięsa.
Dobra rada:
W przepisie możesz użyć kaszy „bulgur”, którą musisz wcześniej ugotować. W ten sposób danie będzie jeszcze bardziej nawiązywać do kuchni marokańskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rozmaryn z Maroko Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej