Zapiekane papryki z kuskusem i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane papryki z kuskusem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220 st. C. Z papryk odetnij kapelusze i wydrąż gniazda. Z kostki rosołowej i 500 ml wody przygotuj bulion.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na margarynie wraz z czosnkiem. Dodaj rodzynki, orzechy i szpinak. Smaż chwilę.

Krok 3

Patelnię zdejmij z ognia, następnie wsyp kuskus, wlej połowę bulionu i przykryj – pozostaw do momentu, gdy kasza wchłonie płyn.

Krok 4

Ser pokrój w kostkę i wraz z posiekaną natką oraz kuminem wymieszaj z kuskusem. Papryki napełnij przygotowaną kaszą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Pozostały bulion wlej do naczynia z paprykami o wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 40 minut, jeśli zajdzie potrzeba, dolej jeszcze bulion.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do naczynia włóż pokrojone w cząstki ziemniaki, doskonale będą pasowały do dania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane papryki z kuskusem i fetąZapiekane papryki z kuskusem i fetą

Nagrzej piekarnik do 220 st. C. Z papryk odetnij kapelusze i wydrąż gniazda. Z kostki rosołowej i 500 ml wody przygotuj bulion.