Zapiekane papryki z kuskusem i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekane papryki z kuskusem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220 st. C. Z papryk odetnij kapelusze i wydrąż gniazda. Z kostki rosołowej i 500 ml wody przygotuj bulion.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na margarynie wraz z czosnkiem. Dodaj rodzynki, orzechy i szpinak. Smaż chwilę.

Krok 3

Patelnię zdejmij z ognia, następnie wsyp kuskus, wlej połowę bulionu i przykryj – pozostaw do momentu, gdy kasza wchłonie płyn.

Krok 4

Ser pokrój w kostkę i wraz z posiekaną natką oraz kuminem wymieszaj z kuskusem. Papryki napełnij przygotowaną kaszą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Pozostały bulion wlej do naczynia z paprykami o wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 40 minut, jeśli zajdzie potrzeba, dolej jeszcze bulion.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do naczynia włóż pokrojone w cząstki ziemniaki, doskonale będą pasowały do dania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej