Papryka faszerowana kuskusem i fetą - kaszą | Przepisy.pl pixel

Zapiekane papryki z kuskusem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220 st. C. Z papryk odetnij kapelusze i wydrąż gniazda. Z kostki rosołowej i 500 ml wody przygotuj bulion.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na margarynie wraz z czosnkiem. Dodaj rodzynki, orzechy i szpinak. Smaż chwilę.

Krok 3

Patelnię zdejmij z ognia, następnie wsyp kuskus, wlej połowę bulionu i przykryj – pozostaw do momentu, gdy kasza wchłonie płyn.

Krok 4

Ser pokrój w kostkę i wraz z posiekaną natką oraz kuminem wymieszaj z kuskusem. Papryki napełnij przygotowaną kaszą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Pozostały bulion wlej do naczynia z paprykami o wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 40 minut, jeśli zajdzie potrzeba, dolej jeszcze bulion.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do naczynia włóż pokrojone w cząstki ziemniaki, doskonale będą pasowały do dania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane papryki z kuskusem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane papryki z kuskusem i fetąZapiekane papryki z kuskusem i fetą

Nagrzej piekarnik do 220 st. C. Z papryk odetnij kapelusze i wydrąż gniazda. Z kostki rosołowej i 500 ml wody przygotuj bulion.