Makrela w sosie owocowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

6 łyżek

4 plastry

5 łyżek

1 łyżka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 2

Po upływie tego czasu oprósz je solą, złóż po dwa filety i owijaj plasterkiem boczku.

Krok 3

Ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, skrop je pozostałym olejem i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Galaretkę wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem.

Krok 5

Polej rybę i piecz jeszcze 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej