
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
6 łyżek
4 plastry
5 łyżek
1 łyżka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 2
Po upływie tego czasu oprósz je solą, złóż po dwa filety i owijaj plasterkiem boczku.
Krok 3
Ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, skrop je pozostałym olejem i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Galaretkę wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem.
Krok 5
Polej rybę i piecz jeszcze 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej