
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
6 łyżek
4 plastry
5 łyżek
1 łyżka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 2
Po upływie tego czasu oprósz je solą, złóż po dwa filety i owijaj plasterkiem boczku.
Krok 3
Ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, skrop je pozostałym olejem i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Galaretkę wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem.
Krok 5
Polej rybę i piecz jeszcze 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















