Makrela w sosie owocowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makrela w sosie owocowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

6 łyżek

4 plastry

5 łyżek

1 łyżka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 2

Po upływie tego czasu oprósz je solą, złóż po dwa filety i owijaj plasterkiem boczku.

Krok 3

Ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, skrop je pozostałym olejem i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Galaretkę wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem.

Krok 5

Polej rybę i piecz jeszcze 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makrela w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej