Składniki
750 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso (np. zrazówka, polędwica) umyć, pokroić w plastry i dobrze zbić.
Krok 2
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 3
Bitki podsmażyć na oleju, na mocnym ogniu, a następnie przełożyć do garnka.
Krok 4
Dodać cebulę i Bulionetkę, a następnie w miarę potrzeby podlewając wodą, gotować do miękkości.
Krok 5
By sos nie był zbyt rzadki, należy dodać nieco zasmażki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bitki wołowe
Kruche i miękkie bitki wołowe to propozycja na obiad, który przygotujesz w zaledwie piętnaście minut. Wołowina duszona w sosie z bulionu i cebulki, z aromatycznymi przyprawami – ziarnami jałowca, zielem angielskim i liściem laurowym – będzie dobrze smakować z puree ziemniaczanym, kopytkami i różnymi rodzajami kaszy. Warzywnym dodatkiem do niej może być surówka z kiszonych ogórków albo zasmażane buraczki. Aby bitki nabrały odpowiedniej miękkości, czasami trzeba dusić je nieco dłużej. Sos zagęszcza się zasmażką, dzięki czemu staje się on delikatnie kremowy i dobrze komponuje się z mącznymi dodatkami. Możesz podać mięso podzielone na porcje na talerzach albo serwować je na półmisku, po jednej stronie układając bitki polane sosem, po drugiej pokrojone w plastry ogórki, rzodkiewki lub pomidory. W ten sposób danie będzie prezentowało się bardziej efektownie na Twoim stole. Ta smaczna potrawa kojarzy się z domowym jedzeniem, przyrządzanym w czasach dzieciństwa, ale może też być propozycją na uroczysty obiad lub kolację. Zajrzyj do naszego przepisu i przygotuj pyszne bitki wołowe!