Węgorz pieczony na rożnie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ściągnij skórę z węgorza, po czym dokładnie umyj go i osusz. Pokrój na 6 cm kawałki i posól.

Krok 2

Grzyby umyj i wrzuć na lekko osoloną i zaprawioną sokiem z cytryny wodę. Gotuj około 3 minuty, po czym odcedź i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

Boczek pokrój na 12 kostek.

Krok 4

Ogórka pokrój na plasterki, a pomidory na pół.

Krok 5

Przygotowane składniki nadziej na rożen.

Krok 6

Utrzyj resztę oleju z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą soli. Przygotowanym sosem polewaj szaszłyki w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej