Węgorz pieczony na rożnie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ściągnij skórę z węgorza, po czym dokładnie umyj go i osusz. Pokrój na 6 cm kawałki i posól.

Krok 2

Grzyby umyj i wrzuć na lekko osoloną i zaprawioną sokiem z cytryny wodę. Gotuj około 3 minuty, po czym odcedź i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

Boczek pokrój na 12 kostek.

Krok 4

Ogórka pokrój na plasterki, a pomidory na pół.

Krok 5

Przygotowane składniki nadziej na rożen.

Krok 6

Utrzyj resztę oleju z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą soli. Przygotowanym sosem polewaj szaszłyki w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej