
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
8 sztuk
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ściągnij skórę z węgorza, po czym dokładnie umyj go i osusz. Pokrój na 6 cm kawałki i posól.
Krok 2
Grzyby umyj i wrzuć na lekko osoloną i zaprawioną sokiem z cytryny wodę. Gotuj około 3 minuty, po czym odcedź i pozostaw do wystygnięcia.
Krok 3
Boczek pokrój na 12 kostek.
Krok 4
Ogórka pokrój na plasterki, a pomidory na pół.
Krok 5
Przygotowane składniki nadziej na rożen.
Krok 6
Utrzyj resztę oleju z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą soli. Przygotowanym sosem polewaj szaszłyki w trakcie pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej