Węgorz pieczony na rożnie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz pieczony na rożnie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ściągnij skórę z węgorza, po czym dokładnie umyj go i osusz. Pokrój na 6 cm kawałki i posól.

Krok 2

Grzyby umyj i wrzuć na lekko osoloną i zaprawioną sokiem z cytryny wodę. Gotuj około 3 minuty, po czym odcedź i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

Boczek pokrój na 12 kostek.

Krok 4

Ogórka pokrój na plasterki, a pomidory na pół.

Krok 5

Przygotowane składniki nadziej na rożen.

Krok 6

Utrzyj resztę oleju z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą soli. Przygotowanym sosem polewaj szaszłyki w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz pieczony na rożnie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron penne al Forno
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej