Potrawka z kurczaka à la Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka à la Gyros

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

20

heart
566 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

302 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz cebulę pokrój w paski.

Potrawka z kurczaka à la Gyros - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażyć kurczaka z cebulą. Dopraw składniki przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Potrawka z kurczaka à la Gyros - Krok 2

Krok 3

Papryki pokrój w paseczki i przełóż do miski.

Potrawka z kurczaka à la Gyros - Krok 3

Krok 4

Sos Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, jogurtem i majonezem Babuni Hellmann's. Tak przygotowany, aksamitny dressing wymieszaj z kolorową papryką. Usmażone mięso podawaj z sałatką paprykową. Do potrawy doskonale pasuje ugotowany ryż.

Potrawka z kurczaka à la Gyros - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Roksana Jóżwiak

    Roksana Jóżwiak , 22.09.2015

    Przepis jest ekstra, bardzo nam smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puree z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z kurczaka à la GyrosPotrawka z kurczaka à la Gyros

Szybka potrawka z kurczaka z kolorową papryką zachwyca znakomitym smakiem. Polecamy!