Potrawka z kurczaka à la Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka à la Gyros

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

20

565 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

301 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz cebulę pokrój w paski.

Potrawka z kurczaka à la Gyros - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażyć kurczaka z cebulą. Dopraw składniki przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Potrawka z kurczaka à la Gyros - Krok 2

Krok 3

Papryki pokrój w paseczki i przełóż do miski.

Potrawka z kurczaka à la Gyros - Krok 3

Krok 4

Sos Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, jogurtem i majonezem Babuni Hellmann's. Tak przygotowany, aksamitny dressing wymieszaj z kolorową papryką. Usmażone mięso podawaj z sałatką paprykową. Do potrawy doskonale pasuje ugotowany ryż.

Potrawka z kurczaka à la Gyros - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Roksana Jóżwiak

    Roksana Jóżwiak , 22.09.2015

    Przepis jest ekstra, bardzo nam smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka à la Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z kurczaka à la GyrosPotrawka z kurczaka à la Gyros

Szybka potrawka z kurczaka z kolorową papryką zachwyca znakomitym smakiem. Polecamy!