
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oraz cebulę pokrój w paski.

Krok 2
Zacznij smażyć kurczaka z cebulą. Dopraw składniki przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 3
Papryki pokrój w paseczki i przełóż do miski.

Krok 4
Sos Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, jogurtem i majonezem Babuni Hellmann's. Tak przygotowany, aksamitny dressing wymieszaj z kolorową papryką. Usmażone mięso podawaj z sałatką paprykową. Do potrawy doskonale pasuje ugotowany ryż.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z kurczaka à la Gyros
Szybka potrawka z kurczaka z kolorową papryką zachwyca znakomitym smakiem. Polecamy!