
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
200 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i odsącz.
Krok 2
Marchew obierz i pokrój w plastry. Z papryk usuń gniazda nasienne i, wraz z selerem, pokrój miąższ w paski. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę oczyść, również pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej margarynie.
Krok 4
Dodaj rozdrobnione warzywa, groszek oraz tymianek, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli. Całość duś przez ok. 10 minut.
Krok 5
Ryż wymieszaj Sosem Spaghetti Toscana Knorr, dodaj do gorących warzyw. Całość podgrzewaj kilka minut, nieustannie mieszając. Przed podaniem udekoruj potrawę bazylią lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































