Warzywa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z ryżem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i odsącz.

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w plastry. Z papryk usuń gniazda nasienne i, wraz z selerem, pokrój miąższ w paski. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę oczyść, również pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej margarynie.

Krok 4

Dodaj rozdrobnione warzywa, groszek oraz tymianek, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli. Całość duś przez ok. 10 minut.

Krok 5

Ryż wymieszaj Sosem Spaghetti Toscana Knorr, dodaj do gorących warzyw. Całość podgrzewaj kilka minut, nieustannie mieszając. Przed podaniem udekoruj potrawę bazylią lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ogórkowa - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej