Warzywa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z ryżem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i odsącz.

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w plastry. Z papryk usuń gniazda nasienne i, wraz z selerem, pokrój miąższ w paski. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę oczyść, również pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej margarynie.

Krok 4

Dodaj rozdrobnione warzywa, groszek oraz tymianek, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli. Całość duś przez ok. 10 minut.

Krok 5

Ryż wymieszaj Sosem Spaghetti Toscana Knorr, dodaj do gorących warzyw. Całość podgrzewaj kilka minut, nieustannie mieszając. Przed podaniem udekoruj potrawę bazylią lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej