
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
200 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i odsącz.
Krok 2
Marchew obierz i pokrój w plastry. Z papryk usuń gniazda nasienne i, wraz z selerem, pokrój miąższ w paski. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę oczyść, również pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej margarynie.
Krok 4
Dodaj rozdrobnione warzywa, groszek oraz tymianek, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli. Całość duś przez ok. 10 minut.
Krok 5
Ryż wymieszaj Sosem Spaghetti Toscana Knorr, dodaj do gorących warzyw. Całość podgrzewaj kilka minut, nieustannie mieszając. Przed podaniem udekoruj potrawę bazylią lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej