Warzywa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z ryżem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i odsącz.

Krok 2

Marchew obierz i pokrój w plastry. Z papryk usuń gniazda nasienne i, wraz z selerem, pokrój miąższ w paski. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę oczyść, również pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej margarynie.

Krok 4

Dodaj rozdrobnione warzywa, groszek oraz tymianek, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli. Całość duś przez ok. 10 minut.

Krok 5

Ryż wymieszaj Sosem Spaghetti Toscana Knorr, dodaj do gorących warzyw. Całość podgrzewaj kilka minut, nieustannie mieszając. Przed podaniem udekoruj potrawę bazylią lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej