Królik z warzywami duszony w czerwonym winie
trudne
616 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
300 gramów
4 sztuki
6 sztuk
0.5 szklanki
4 sztuki
250 mililitrów
3 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Królika podziel na kawałki, natrzyj Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Czosnek pokrój w plasterki.

Krok 3
Mięso obsmaż z każdej strony na patelni. Kiedy mięso się zarumieni przełóż do rondla.

Krok 4
Dodaj pomidory, liście laurowe, wlej 2 szklanki wody i duś przez 15 minut na wolnym ogniu. Dodaj ziemniaki, marchewkę i groszek.

Krok 5
Następnie dolej wino i duś jeszcze przez godzinę pod przykryciem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Królik z warzywami duszony w czerwonym winie
Królik z warzywami duszony w czerwonym winie to nasza propozycja na wyjątkowe okazje. Kruche i aromatyczne mięso jest podstawą tej potrawy. Danie wymaga nie tylko odpowiedniego przygotowania, ale przede wszystkim czasu. Pamiętajcie o tym, szczególnie jeśli szukacie pomysłu na szybką kolację lub lunch. Korzystając z naszego przepisu, przyrządzicie wyjątkowy posiłek, a królik z warzywami w winie stanie się Waszą kulinarną wizytówką. Zarezerwujcie sobie trochę wolnego czasu i zacznijcie przygotowania do prawdziwej uczty, której głównym bohaterem będzie królik w czerwonym winie!
Dla kogo?
Królik z warzywami duszony w winie jest potrawą dla miłośników pysznej, aczkolwiek wymagającej kuchni.
Na jaką okazję?
Królik z warzywami duszony w czerwonym winie jest idealnym pomysłem na świąteczny obiad. Sprawdzi się również jako menu imprezowe. Gwarantujemy, że podając to danie, zaskoczycie wszystkich!
Czy wiesz, że?
Mięso z królika wykorzystywane jest najczęściej do przygotowywania aromatycznych pasztetów. Mimo iż hodowla tych zwierząt jest bardzo rozpowszechniona, spożycie królików w naszym kraju utrzymuje się na niskim poziomie.
Dla urozmaicenia:
Królik z warzywami w winie czerwonym idealnie komponuje się z ziemniakami. Warzywa serwuj ugotowane w całości, obficie polane sosem.