Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

568 osób wydrukowało

Pobierz pdf

528 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wieprzowe pomieszaj z przyprawą do mięsa Knorr - nada ona potrawie odpowiedniego smaku i poprawi konsystencje pulpecików.

Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - Krok 1

Krok 2

Po doprawieniu mięsa podziel je na małe porcje, każdą porcję uformuj w mała kule, które następnie rozpłaszcz i w środek placka włóż kawałek sera brie. Całość ponownie zawiń na powrót formując mała kulkę.

Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - Krok 2

Krok 3

Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkuj ciasto francuskie do grubości około 5 mm. Z ciasta wytnij paski o długości do 8 cm i szerokości do 2 cm. W każdy pasek zawiń mięsną kulkę.

Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - Krok 3

Krok 4

Gotowe pulpeciki ułóż na pergaminie na blasze do pieczenia i posmaruj z wierzchu rozkłóconym jajkiem, a następnie oprósz z wierzchu ostra papryką. Blachę wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na około 15 minut, tak aby ciasto przybrało złocistego koloru, a pulpety były upieczone w środku.

Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast papryki ciasto z wierzchu możesz posypać sezamem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki zapiekane w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpeciki rybne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki zapiekane w cieście francuskimPulpeciki zapiekane w cieście francuskim

Szukasz sposobu na oryginalne podanie mięsa wieprzowego? Wypróbuj przepis na klopsiki zapiekane w cieście francuskim. Dzięki połączeniu odpowiednich przypraw, mięsa, papryki oraz sera brie z ciastem francuskim, otrzymasz pyszny obiad. Klopsiki po przygotowaniu można przechowywać w lodówce. Do mięsa mielonego dodaj przyprawę, która nada mu odpowiedni aromat i konsystencję. Z tak przygotowanego mięsa uformuj kulki, do każdej wkładając kawałek sera brie – możesz go zastąpić także innym, np. camembertem, parmezanem lub goudą. Na stolnicy rozwałkuj ciasto francuskie (nie zapomnij jej oprószyć mąką, aby ciasto nie przywierało). Pokrój ciasto francuskie na paski i zawiń w nie każdą mięsną kulkę. Pulpeciki ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i obsyp ostrą czerwoną papryką – dzięki temu każdy pulpecik będzie złocisty i chrupiący. Możesz podawać danie bez dodatków lub np. z ziemniakami i świeżymi warzywami. Sprawdź przepis na pulpeciki zapiekane w cieście francuskim. Życzymy smacznego.