
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 ziarno
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
6 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce.
Krok 2
Do warzyw dodaj mięso, jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Formuj pulpety, obtocz je w tartej bułce i podsmaż na oleju.
Krok 4
Do garnka wlej pół litra wody, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, listek i ziele angielskie, zagotuj.
Krok 5
Włóż podsmażone pulpety i gotuj przez pół godziny. Na koniec zapraw mąką wymieszaną ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































