Pulpety z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z kapustą pekińską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 ziarno

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce.

Krok 2

Do warzyw dodaj mięso, jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj pulpety, obtocz je w tartej bułce i podsmaż na oleju.

Krok 4

Do garnka wlej pół litra wody, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, listek i ziele angielskie, zagotuj.

Krok 5

Włóż podsmażone pulpety i gotuj przez pół godziny. Na koniec zapraw mąką wymieszaną ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej