
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 ziarno
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
6 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce.
Krok 2
Do warzyw dodaj mięso, jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Formuj pulpety, obtocz je w tartej bułce i podsmaż na oleju.
Krok 4
Do garnka wlej pół litra wody, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, listek i ziele angielskie, zagotuj.
Krok 5
Włóż podsmażone pulpety i gotuj przez pół godziny. Na koniec zapraw mąką wymieszaną ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej