
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 ziarno
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
6 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce.
Krok 2
Do warzyw dodaj mięso, jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Formuj pulpety, obtocz je w tartej bułce i podsmaż na oleju.
Krok 4
Do garnka wlej pół litra wody, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, listek i ziele angielskie, zagotuj.
Krok 5
Włóż podsmażone pulpety i gotuj przez pół godziny. Na koniec zapraw mąką wymieszaną ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej