Pulpety z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pulpety z kapustą pekińską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 ziarno

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce.

Krok 2

Do warzyw dodaj mięso, jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj pulpety, obtocz je w tartej bułce i podsmaż na oleju.

Krok 4

Do garnka wlej pół litra wody, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, listek i ziele angielskie, zagotuj.

Krok 5

Włóż podsmażone pulpety i gotuj przez pół godziny. Na koniec zapraw mąką wymieszaną ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej